iltasyazilim
FD Üye
Malzeme listesi:
78 adet orta büyüklükte mantar
4 bardak su (Benim kullandığım bardak 200 ml Bardağınız daha büyük olursa daha çok su koyacağınız için çorbanız sulu, daha küçük ölçüde olursa çorbanız koyu olacaktır)
1 su bardağı süt (isterseniz 200 ml süt kreması da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı dolusu un
25 gr tereyağı
tuz, karabiber, limon ekşisi
Yapılışı:
Orta boy bir tencerede tereyağını eritin İnce ince doğradığınız mantarları tereyağına atın Ocağınız çok kuvvetli olmasın Mantarlar suyunu çekip, hafif pembeleşene kadar kavurun
Ayrı bir kapta unu su ile homojen bir karışım haline getirin, un topakları kalmasın Unlu su karışımını mantarların üzerine dökün, sütü ilave edin Tuz koyun Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın,45 dakika daha kaynasın ve ocaktan alın
Servis yaparken limon ekşisi ve karabiber kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
78 adet orta büyüklükte mantar
4 bardak su (Benim kullandığım bardak 200 ml Bardağınız daha büyük olursa daha çok su koyacağınız için çorbanız sulu, daha küçük ölçüde olursa çorbanız koyu olacaktır)
1 su bardağı süt (isterseniz 200 ml süt kreması da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı dolusu un
25 gr tereyağı
tuz, karabiber, limon ekşisi
Yapılışı:
Orta boy bir tencerede tereyağını eritin İnce ince doğradığınız mantarları tereyağına atın Ocağınız çok kuvvetli olmasın Mantarlar suyunu çekip, hafif pembeleşene kadar kavurun
Ayrı bir kapta unu su ile homojen bir karışım haline getirin, un topakları kalmasın Unlu su karışımını mantarların üzerine dökün, sütü ilave edin Tuz koyun Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın,45 dakika daha kaynasın ve ocaktan alın
Servis yaparken limon ekşisi ve karabiber kullanabilirsiniz
Afiyet olsun