mantar çorbası! 500 gram taze mantar, 1 adet büyük boy kuru soğan, 1 adet limonun suyu, 2 litre et suyu ya da su 100 gram margarin yeterince tuzlu ve karabiber terbiyesi için: 1 su bardağı un 2 su bardağı süt 100 gram margarin Yapılışı Mantarları, 1 tatlı kaşığı tuzlu, 12 adet limonun suyu ve 12 litre su ile 56 dakika haşlayın Haşlama suyundan bir su bardağı ayırıp, mantarları süzün ve mantarları küçük ufak doğrayın Kuru soğanı rendeleyip , yağda pembeleştirdikten sonra mantarları ek ederek, birazcık daha kavurun Ayırdığınız mantar suyunu ve 2 litre et suyunu da koyup, kaynatın Diğer bir kapta margarinle beraber unu pembeleştirip, sütü ek edin Bir taşım kaynatıp, kaynamakta olan çorbaya karıştırarak, katın Yeterince tuz ve karabiber ekleyerek, çorba kıvama gelinceye dek pişirin