iltasyazilim
FD Üye
Mantar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg büyük boy kültür mantarı
*12 kg kuşbaşı et
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeteri kadar zeytinyağı
*Üzerine kaşar peyniri rendesi
Mantar Dolması Tarifi Yapılışı Öncelikle mantarların sapları çıkarılır, dış kabukları soyulup içleri oyulur Üzerlerine biraz tuz ve yağ gezdirilerek fırına sürülür Sularını bırakıp yumuşayana kadar pişirilir Diğer yandan küp küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırılarak sıvı yağda kavrulur Üzerine et, salça ve tuz ilave edilerek sotelenir Eğer etler sertse biraz su eklenerek yumuşayana kadar pişirilir Daha sonra mantarların içine doldurulur Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpilerek eriyene kadar fırında tutulur
*1 kg büyük boy kültür mantarı
*12 kg kuşbaşı et
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeteri kadar zeytinyağı
*Üzerine kaşar peyniri rendesi
Mantar Dolması Tarifi Yapılışı Öncelikle mantarların sapları çıkarılır, dış kabukları soyulup içleri oyulur Üzerlerine biraz tuz ve yağ gezdirilerek fırına sürülür Sularını bırakıp yumuşayana kadar pişirilir Diğer yandan küp küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırılarak sıvı yağda kavrulur Üzerine et, salça ve tuz ilave edilerek sotelenir Eğer etler sertse biraz su eklenerek yumuşayana kadar pişirilir Daha sonra mantarların içine doldurulur Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpilerek eriyene kadar fırında tutulur