iltasyazilim
FD Üye
Mantar Kavurma (Çıntar Kavurma) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo çıntar (Tirmit, mantar)
*1 büyük baş soğan
*1 adet yeşil biber
*Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
*Zeytinyağı
Mantar Kavurma (Çıntar Kavurma) Tarifi Yapılışı Her yörede farklı bir adla anılan köy mantarları alınır, yıkanır, temizlenir Küçük parçalara bölünür Bol tuzlu suda bekletilir (12 saat beklerse acılığı daha iyi çıkar )
Soğan ve biber doğranır, zeytinyağı konulmuş wok tavada kavrulur
Suda bekleyen çıntarlar iyice sıkılarak tavaya ilave edilir Baharatları atılır Güzelce kavrulur Afiyet olsun İstenirse kültür mantarından da aynı tarif yapılabilir
*Yarım kilo çıntar (Tirmit, mantar)
*1 büyük baş soğan
*1 adet yeşil biber
*Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
*Zeytinyağı
Mantar Kavurma (Çıntar Kavurma) Tarifi Yapılışı Her yörede farklı bir adla anılan köy mantarları alınır, yıkanır, temizlenir Küçük parçalara bölünür Bol tuzlu suda bekletilir (12 saat beklerse acılığı daha iyi çıkar )
Soğan ve biber doğranır, zeytinyağı konulmuş wok tavada kavrulur
Suda bekleyen çıntarlar iyice sıkılarak tavaya ilave edilir Baharatları atılır Güzelce kavrulur Afiyet olsun İstenirse kültür mantarından da aynı tarif yapılabilir