iltasyazilim
FD Üye
Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin (250 gr)
*2 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*300 gr mısır nişastası (150 gr lık iki poşet kullandım)
*1 5 çay bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*2 yemek kaşığı kakao
Mantar Kurabiye Tarifi Yapılışı
Margarin ,pudra şekeri ,nişasta, yumurta ,krem kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır Yaklaşık 5 dk kadar ardından kontrollü şekilde un eklenir ardından kabartma tozu ve vanilya eklenir Kıvamı ele yapışmayacak olacak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına yağlı kağıt serilmiş tepsilere dizilir Mantar şeklini vermek için soda şişesinin afiş kısmını kullandım kakao ya batırıp elimle yuvarlandığım ve tepsiye dizdiği parçalara batırarak mantar sekli verilir* Şimdiden afiyet olsun
*1 paket margarin (250 gr)
*2 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*300 gr mısır nişastası (150 gr lık iki poşet kullandım)
*1 5 çay bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*2 yemek kaşığı kakao
Mantar Kurabiye Tarifi Yapılışı
Margarin ,pudra şekeri ,nişasta, yumurta ,krem kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır Yaklaşık 5 dk kadar ardından kontrollü şekilde un eklenir ardından kabartma tozu ve vanilya eklenir Kıvamı ele yapışmayacak olacak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına yağlı kağıt serilmiş tepsilere dizilir Mantar şeklini vermek için soda şişesinin afiş kısmını kullandım kakao ya batırıp elimle yuvarlandığım ve tepsiye dizdiği parçalara batırarak mantar sekli verilir* Şimdiden afiyet olsun