iltasyazilim
FD Üye
Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr (bir paket) margarin
*2 adet yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*400 gr lık mısır nişasta
*1 çay bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Üzeri için;
*Kakao
Mantar Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar çok pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifi yapmasıda oldukça zevkli Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Öncelikle 2 yumurtayı üzerine pudra şekerimizi ve nişastayı ekleyip güzelce yoğuruyoruz Ben mikserle çırpmıyorum Margarinin tamamen yumuşak olması kolaylaştırıyor Zaten sonra unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz Unu eklerken kaşık kaşık dökmenizde fayda var çünkü kaçabiliyor Ayarı ele yapışmayacak bir hamur elde edince yağılı kağıt serdiğimiz tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp diziyoruz Daha sonra bir kaba kakaoyu alıp (isterseniz kola şişesi kapağıyla isterseniz maden suyu şişesi kapağıyla yapabilirsiniz Ben kremşanti sıkma aparatının kapağını kullanıyorum) elimizdeki kapağı kakaoya batırıp ceviz büyüklüğündeki parçalarımıza tek tek batırıyoruz Her seferinde kakaoya batırmayı unutmayın bu kadar kolay 180200 derece arası 20 dk kadar pişiriyoruz Afiyet olsun (Bu tariften 3032 adet çıkıyor )
*250 gr (bir paket) margarin
*2 adet yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*400 gr lık mısır nişasta
*1 çay bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Üzeri için;
*Kakao
Mantar Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar çok pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifi yapmasıda oldukça zevkli Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Öncelikle 2 yumurtayı üzerine pudra şekerimizi ve nişastayı ekleyip güzelce yoğuruyoruz Ben mikserle çırpmıyorum Margarinin tamamen yumuşak olması kolaylaştırıyor Zaten sonra unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz Unu eklerken kaşık kaşık dökmenizde fayda var çünkü kaçabiliyor Ayarı ele yapışmayacak bir hamur elde edince yağılı kağıt serdiğimiz tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp diziyoruz Daha sonra bir kaba kakaoyu alıp (isterseniz kola şişesi kapağıyla isterseniz maden suyu şişesi kapağıyla yapabilirsiniz Ben kremşanti sıkma aparatının kapağını kullanıyorum) elimizdeki kapağı kakaoya batırıp ceviz büyüklüğündeki parçalarımıza tek tek batırıyoruz Her seferinde kakaoya batırmayı unutmayın bu kadar kolay 180200 derece arası 20 dk kadar pişiriyoruz Afiyet olsun (Bu tariften 3032 adet çıkıyor )