iltasyazilim
FD Üye
2 kişilik Pişirme süresi 50 dakika Zorluk Derecesi 4
Malzeme
1 adet piliç göğsü
80 gr mantar
20 gr Bizim Mutfak Un
30 gr renkli biber
1 diş sarımsak
40 gr havuç
40 gr kabak
1 adet soğan
50 gr Bizim Ayçiçek Yağı
100 gr İçim Süt
10 gr fesleğen
20 gr Bizim Mutfak Nişasta
Hazırlanışı
Mantarlar ufak şekilde doğranır
Un, yumurta ve mantar ayçiçek yağı karıştırılarak tavada kızartılır
Sarımsak, soğan, renkli biberler, havuç ve kabak kibrit çöpü uzunluğunda doğranıp, hep beraber sotelenir
Piliç göğsü bıçakla ortadan ikiye kesilip inceltilir (İki parça tamamen birbirinden ayrılmaz)
Sotelenen sebzeler tavuğun içerisine doldurularak, kürdanla tutturulup tavada kızartılır
Süt kaynatılır Nişasta su ile ezilir
Fesleğenler ufak şekilde doğranır
Kaynayan sütün içerisine nişasta ilave edilir ve doğranmış fesleğenlerle tatlandırılıp, sos haline gelinceye dek kaynatılır
Tavuklar bir tabağa alınarak sos ile birlikte servis yapılır
Malzeme
1 adet piliç göğsü
80 gr mantar
20 gr Bizim Mutfak Un
30 gr renkli biber
1 diş sarımsak
40 gr havuç
40 gr kabak
1 adet soğan
50 gr Bizim Ayçiçek Yağı
100 gr İçim Süt
10 gr fesleğen
20 gr Bizim Mutfak Nişasta
Hazırlanışı
Mantarlar ufak şekilde doğranır
Un, yumurta ve mantar ayçiçek yağı karıştırılarak tavada kızartılır
Sarımsak, soğan, renkli biberler, havuç ve kabak kibrit çöpü uzunluğunda doğranıp, hep beraber sotelenir
Piliç göğsü bıçakla ortadan ikiye kesilip inceltilir (İki parça tamamen birbirinden ayrılmaz)
Sotelenen sebzeler tavuğun içerisine doldurularak, kürdanla tutturulup tavada kızartılır
Süt kaynatılır Nişasta su ile ezilir
Fesleğenler ufak şekilde doğranır
Kaynayan sütün içerisine nişasta ilave edilir ve doğranmış fesleğenlerle tatlandırılıp, sos haline gelinceye dek kaynatılır
Tavuklar bir tabağa alınarak sos ile birlikte servis yapılır