Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar Rulo

Mantar Rulo

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MANTAR RULO

MALZEMELER

100 gr un
250 gr süt
6 adet yumurta
100 gr tereyağ
100 gr gravyer peyniri rendesi
karabiber
tuz

İç malzemesi :

80 gr un
12 litre süt
1 paket mantar
100 gr tereyağ
80 gr margarin
12 demet maydanoz
150 gr gravyer peyniri rendesi


HAZIRLANIŞI

Tereyağ, süt ve unla bir beşamel hazırlayın Koyu muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alın İçine yumurta sarıları, tuz, karabiber ve gravyer peyniri ilave edin Hamur soğuduğu zaman, daha önce çırparak kar haline getirdiğiiniz yumurta aklarını ilave edip, önceden yağlayıp unladığınız bir tepsiye yayın Sıcak bir fırında üzeri kuruyup, altı sarımsı bir renk alıncaya dek pişirip, çıkarın Unladığınız bir mutfak bezine alt üst edip, yuvarlayın, hamurun kolayca yuvarlanması için sert olmasına özen gösterin Sıcaklığını muhafaza etmesi için ruloyu, içinde kaynar su bulunan bir tencerenin buharında bekletin Mantarları yıkayın, az suda haşlayıp, ince dilimler halinde kesin Margarin, un ve sütle bir beşamel yapıp, ince kıyılmış maydanoz ve 50 gr tereyağ ile birlikte mantarlara ilave edin Rulo açıp, üstüne hazırladığınız bu içi yayın, tekrar yuvarlayıp, üzerine eritilmiş tereyağı ve rendelenmiş gravyeri serpin Ruloyu, mantarlı salça ile servis yapın Salçayı aynı iç gibi hazırlanır, ancak beşameli daha hafif olmalıdır, arzu ederseniz iki çorba kaşığı ekşi krema ilave edebilirsiniz, mantar yerine jambon veya kıyma içi de kullanablirsiniz
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt