iltasyazilim
FD Üye
Mantar Soslu Et Dolması
Resimli Mantar Soslu Et Dolması Tarifi
Mantar Soslu Et Dolması nasıl Yapılır
Et Dolması yapılışı Mantar Soslu Tarifi
Geleneksel bir Rus yemeği olan mantar soslu et dolması ince dövülmüş bifteğin önce doldurulup sonra pişirilmesi ile hazırlanır
MANTAR SOSLU ET DOLMASI RESİMLİ
Malzemeler
4 büyük parça sokum bifteği (çok ince dövülmüş)
1 diş sarımsak (ikiye ayrılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Sosu:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 orta yükseklik soğan (ince kıyılmış)
250 gr mantar (temizlenip, kabaca kıyılmış)
1 çorba kaşığı un
310 gr (1+14 su bardağı) krema
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 dere kaşığı kırmızı biber
Harcı:
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi
1 tatlı kaşığı limon kabuğa rendesi
1 küçük soğan (çok ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 yumurtanın sarısı
Mantar Soslu Et Dolması Yemeğinin Hazırlanışı
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (150'C) getirip ısıtınız
Sosu düzenlemek İçin 2 çorba kaşığı tereyağı orta yükseklik bir tavada, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğanı atıp arasıra karıştırarak 57 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana dek kızartınız Mantarları ekleyip ateşin altım kısarak 1215 dakika, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp tahta kaşıkla unu yavaşça Karıştırarak purtuksuz bulamaç yapınız sonra, kremayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyiniz Tavayı bitmiş ateşe oturtup tuz, karabiber ve kırmızı biberi takım, devamlı karıştırarak 23 dakika, sos pürtüksüz ve koyu bir kıvam alana değin pişirdikten sonradan, tavayı ateşten alıp bir kenara bırakınız
Biftekleri sarımsak yarımlarıyla ayrıntılarıyla ovup sarımsakları atınız Tuzlu ve karabiberi serperek harcı hazırlayana dek bir kenara bırakınız
Harcı yerine getirmek için orta tepe bir kasede butun harç malzemesini karıştırıp tahta taşıkla bulamaç haline gelene değin karıştırınız
Harcı 4 sosis biçimine sokup her bilteğin üstüne birini yerleştiriniz Biftekleri rulo gibi sarıp iple yada kürdanla sağlamlaştırınız Büyük bir tavada 45 gr (3 çorba kaşığı) yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca et dolmalarını içine koyup her yanlarını 2 dakika, hafif kahverengi olana kadar kızartınız
İki çatalla et rulolarını tavadan çıkarıp servis tabağına yerleştiriniz
Geri kalan 1 çorba kaşığı yağla ateşe dayanıklı cam bir servis tabağını yağlayınız Et dolmalarını içine yerleştirip, üstüne hazırlamış olduğunuz mantarlı sosu dökünüz Servis tabağını fırına sürüp 2530 dakika, etlere belirgin bir bıçağın ucu rahatça batana dek pişiriniz
Kabı fırından alıp üstünü maydanozla süsleyerek hemencecik servis ediniz
Sağlık Olsun *
Resimli Mantar Soslu Et Dolması Tarifi
Mantar Soslu Et Dolması nasıl Yapılır
Et Dolması yapılışı Mantar Soslu Tarifi
Geleneksel bir Rus yemeği olan mantar soslu et dolması ince dövülmüş bifteğin önce doldurulup sonra pişirilmesi ile hazırlanır
MANTAR SOSLU ET DOLMASI RESİMLİ
Malzemeler
4 büyük parça sokum bifteği (çok ince dövülmüş)
1 diş sarımsak (ikiye ayrılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Sosu:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 orta yükseklik soğan (ince kıyılmış)
250 gr mantar (temizlenip, kabaca kıyılmış)
1 çorba kaşığı un
310 gr (1+14 su bardağı) krema
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 dere kaşığı kırmızı biber
Harcı:
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi
1 tatlı kaşığı limon kabuğa rendesi
1 küçük soğan (çok ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 yumurtanın sarısı
Mantar Soslu Et Dolması Yemeğinin Hazırlanışı
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (150'C) getirip ısıtınız
Sosu düzenlemek İçin 2 çorba kaşığı tereyağı orta yükseklik bir tavada, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğanı atıp arasıra karıştırarak 57 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana dek kızartınız Mantarları ekleyip ateşin altım kısarak 1215 dakika, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp tahta kaşıkla unu yavaşça Karıştırarak purtuksuz bulamaç yapınız sonra, kremayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyiniz Tavayı bitmiş ateşe oturtup tuz, karabiber ve kırmızı biberi takım, devamlı karıştırarak 23 dakika, sos pürtüksüz ve koyu bir kıvam alana değin pişirdikten sonradan, tavayı ateşten alıp bir kenara bırakınız
Biftekleri sarımsak yarımlarıyla ayrıntılarıyla ovup sarımsakları atınız Tuzlu ve karabiberi serperek harcı hazırlayana dek bir kenara bırakınız
Harcı yerine getirmek için orta tepe bir kasede butun harç malzemesini karıştırıp tahta taşıkla bulamaç haline gelene değin karıştırınız
Harcı 4 sosis biçimine sokup her bilteğin üstüne birini yerleştiriniz Biftekleri rulo gibi sarıp iple yada kürdanla sağlamlaştırınız Büyük bir tavada 45 gr (3 çorba kaşığı) yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca et dolmalarını içine koyup her yanlarını 2 dakika, hafif kahverengi olana kadar kızartınız
İki çatalla et rulolarını tavadan çıkarıp servis tabağına yerleştiriniz
Geri kalan 1 çorba kaşığı yağla ateşe dayanıklı cam bir servis tabağını yağlayınız Et dolmalarını içine yerleştirip, üstüne hazırlamış olduğunuz mantarlı sosu dökünüz Servis tabağını fırına sürüp 2530 dakika, etlere belirgin bir bıçağın ucu rahatça batana dek pişiriniz
Kabı fırından alıp üstünü maydanozla süsleyerek hemencecik servis ediniz
Sağlık Olsun *