iltasyazilim
FD Üye
Mantar Sosu Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr mantar
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*200 ml krema
*1 tatlı kaşığı un
*Yarım su bardağı su
*Karabiber
*Tuz
*İnce kıyılmış maydanoz
Mantar Sosu Yapılışı Tarifi Yapılışı Mantarların saplarını ayırıyoruz ve mantarların başlarını güzelce yıkıyoruz Ortadan ikiye kesip ince dilimlere kesiyoruz Sıvı yağını tavaya alıp üzerine mantarları koyup yüksek ateşte mantarları kızartıp kavuruyoruz (yaklaşık 23 dakika) Sonra ocağı orta ateşe alıp üzerine kremayı döküp karıştırıyoruz 56 dakika kadar pişirip karabiberini ve tuzunu ekliyoruz Yarım su bardağı suyla 1 tatlı kaşığı unu açıp kremalı mantara ilave ediyoruz 23 dakika kadar daha karıştırarak pişiriyoruz Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz Sosumuzu sıcakken servis ediyoruz Afiyet olsun
*250 gr mantar
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*200 ml krema
*1 tatlı kaşığı un
*Yarım su bardağı su
*Karabiber
*Tuz
*İnce kıyılmış maydanoz
Mantar Sosu Yapılışı Tarifi Yapılışı Mantarların saplarını ayırıyoruz ve mantarların başlarını güzelce yıkıyoruz Ortadan ikiye kesip ince dilimlere kesiyoruz Sıvı yağını tavaya alıp üzerine mantarları koyup yüksek ateşte mantarları kızartıp kavuruyoruz (yaklaşık 23 dakika) Sonra ocağı orta ateşe alıp üzerine kremayı döküp karıştırıyoruz 56 dakika kadar pişirip karabiberini ve tuzunu ekliyoruz Yarım su bardağı suyla 1 tatlı kaşığı unu açıp kremalı mantara ilave ediyoruz 23 dakika kadar daha karıştırarak pişiriyoruz Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz Sosumuzu sıcakken servis ediyoruz Afiyet olsun