Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar sote nasıl yapılır?

Mantar sote nasıl yapılır?
0
103

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Kalori bakımından epey düşük, farklı yemeklerde de kullanılabilen mantar formuna dikkat etmesi gerekenler için ülkü besin. Sizlere mantarla hazırlanabilen mükemmel bir yemek tanımını veriyoruz. Imalatı çok yalın olan mantar sote hem doyurucu hem de besleyici. Türk mutfağında sık sık pişirilen mantar sotenin tanımı ve püf noktaları bugünkü metnimizde.

Mantar, dünyanın birçok devletinde üreyebilen latince fungi olarak isimlendirilen besin kümelerinden zerzevat kümesine dahil edilen epey yararlı bir besindir. Bilhassa son periyotlarda sofralarda sıklıkla önümüze çıkan mantar, enfes sebzelerle birleşerek sote formunda sofralarda yanını alıyor. Günün her saati kolay kolay pişirebileceğiniz mantar sote, makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz. Pekala mantar sote nasıl yapılır, mantar sotenin püf noktaları nelerdir? 

v7mg4_1561707775_3701.jpeg

MANTAR SOTE TANIMI:

MATERYALLER

1 kilogram mantar
2 adet kuru soğan
4-5 adet çarliston biber
1 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı kadar likit yağ
Tuz, karabiber ve pul biber

knGFn_1561706674_1324.jpg

YAPILIŞI

Mantarların kabuklarını soyarak şıkça yıkayın. Daha sonra suyunu süzüp, iri iri doğrayın.

Geniş bir teflon tencereye, tereyağı ve likit yağı koyarak tüm mantarları kavurun.

Mantarlar suyunu çekip hafif kızarmaya dönünce halka halka doğranmış soğanları, sarımsağı ve çarliston biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.

Soğanlar pembeleşip mantarlar kızarmaya dönünce küp küp doğranan domatesleri, tuzu ve baharatları ek edin.

Domatesler pişinceye kadar karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

5zEv8_1561706594_2042.jpg

MANTAR SOTENİN PÜF NOKTALARI

- Mantarlarınızı doğradıktan sonra beyazlaşması için limonlu suda bekletebilirsiniz.

- Mantar sote yaparken sair süreçler için mantarların birinci olarak suyunu salmasını ve daha sonra çekmesini beklemelisiniz.

- Tereyağı noktasına margarin ya da yalnızca likit yağ kullanabilirsiniz.

- İsteğe bağlı olarak mantar sotenizin içerisine kapya biber ekleyebilir, baharatları damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.

MANTAR SOTE KALORİSİ

Orta büyüklükte  porsiyon mantar sote yaklaşık olarak 188 kaloriye denk gelmektedir.
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt