Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantar Sote (Tavuklu)

Mantar Sote (Tavuklu)
0
36

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
mantar-sote-tavuklu.jpg

Mantar Sote (Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 2 yeşil biber
  • 2 kapya biber
  • 1 büyük soğan
  • 600 gram mantar
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

Mantar Sote (Tavuklu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Küçük doğranmış soğan biberler sıvı yağ ile hafifçe sotelenir içerisine kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsü ilave edilir.
  2. Biraz sotelendikten sonra rengi değişince mantar ilave edilir.
  3. Üzerine tüm baharatlar katılır karıştırılıp en son şu ilave edilerek üstü bir kapakla hava alacak şekilde kapatılır ara ara karıştırılır.
  4. Suyunu salan sotenin kapağı açılarak suyu çekmesi sağlanır. Hafif sulu şekilde kalınca hazır olmuş demektir ana yemek pozisyonundadır çok lezzetlidir şimdiden yapacaklara afiyet olsun.
Mantar Sote (Tavuklu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt