iltasyazilim
FD Üye
Mantar Soteli Pilav Tarifi İçin Malzemeler Pilav için :
*3 su bardağı pirinç
*1 su bardağı tel şehriye
*6 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*1 adet tavuk bulyon
*Karabiber
Mantar sote için :
*10 – 12 tane mantar
*1 tane soğan
*2 tane biber
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Kırmızı toz biber
*14 (çeyrek) su bardağı su
Mantar Soteli Pilav Tarifi Yapılışı Şehriyeler margarin ve sıvı yağda kızarana kadar kavrulur Pirinçler de eklenip 23 dk kavrulur Sıcak su, tuz, karabiber ve tavuk bulyon eklenip bulyon eriyene kadar karıştırılır ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilip dinlenmeye bırakılır
Mantar sote için soğanlar ve biberler kavrulup mantarlar eklenir Suyunu çekene kadar kavrulup salça, baharatlar ve 14 su bardağı sıcak su eklenip pişirilir
*3 su bardağı pirinç
*1 su bardağı tel şehriye
*6 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*1 adet tavuk bulyon
*Karabiber
Mantar sote için :
*10 – 12 tane mantar
*1 tane soğan
*2 tane biber
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Kırmızı toz biber
*14 (çeyrek) su bardağı su
Mantar Soteli Pilav Tarifi Yapılışı Şehriyeler margarin ve sıvı yağda kızarana kadar kavrulur Pirinçler de eklenip 23 dk kavrulur Sıcak su, tuz, karabiber ve tavuk bulyon eklenip bulyon eriyene kadar karıştırılır ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilip dinlenmeye bırakılır
Mantar sote için soğanlar ve biberler kavrulup mantarlar eklenir Suyunu çekene kadar kavrulup salça, baharatlar ve 14 su bardağı sıcak su eklenip pişirilir