iltasyazilim
FD Üye
MANTAR SÜRPRIZ
MALZEMELER
4 kişi için
2 paket taze mantar (yaklaşık 500 gr)
½ limonun suyu
1 yumurtanın sarısı
sıvı yağ kızartmak için
1 su bardağı bira
1 ½ su bardağı yarı yarıya karışık un ve mısır nişastası
½ tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber
HAZIRLANIŞI
Mantarı bol suda üç kere yıkayın ve süzün Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra bir kaba koyun üzerine yuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın Bir kapta bira, un ve yumurta sarısını karıştırın bulamaç yapın 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra mantarları bulamacın içine koyun Teker teker bulamaçtan alıp kızgın yağda 34 dakika kızartın Altın sarısı rengini alınca servis edin
MALZEMELER
4 kişi için
2 paket taze mantar (yaklaşık 500 gr)
½ limonun suyu
1 yumurtanın sarısı
sıvı yağ kızartmak için
1 su bardağı bira
1 ½ su bardağı yarı yarıya karışık un ve mısır nişastası
½ tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber
HAZIRLANIŞI
Mantarı bol suda üç kere yıkayın ve süzün Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra bir kaba koyun üzerine yuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın Bir kapta bira, un ve yumurta sarısını karıştırın bulamaç yapın 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra mantarları bulamacın içine koyun Teker teker bulamaçtan alıp kızgın yağda 34 dakika kızartın Altın sarısı rengini alınca servis edin