nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
mantarın dolapta saklanma süresi kaç gündür
Mantarlar, yılın her döneminde doğada bulunmamaktadır Hatta her cins mantar her yıl meyve de vermez Bu durumda mantarın meyve verdiği dönemlerde veveya yıllarda topladığımız artı mantarları gizlemek, daha sonra mantar mevsimi olmayan dönemlerde ya da mantar olmayan yıllarda tüketmek zekice bir davranış olur
Besinlerin bozulmadan uzun süreli saklanabilmesi için onların mayalanmasını, çürümesini vb karşılayan bakterilerin mantarın bünyesinden veya da onun içinde bulunduğu ortamdan dışlanması gerektiğini biliyoruz Yani besinlerin bünyesindeki bu işi yapan bakterileri öldürmek veya da mantarın bu cins bakterilerle temasını kesmek gerekecektir
Bunun için mantarın bünyesindeki suyun alınması (kurutma), mantarı 100 °C kaynatarak bakterileri öldürmek veya da bakteriler için mikropsuz bir ortamda gizlemek (kaynatma + dondurma konserve yerine getirmek), tuzlu ile bakteriler için steril bir etraf meydana getirmek, ya da turşu belirlemek aşağı yukarı cümbür cemaat göre aşina ve uygulanabilecek olan uzun süreli saklama yöntemleridir *
Mantarlar, yılın her döneminde doğada bulunmamaktadır Hatta her cins mantar her yıl meyve de vermez Bu durumda mantarın meyve verdiği dönemlerde veveya yıllarda topladığımız artı mantarları gizlemek, daha sonra mantar mevsimi olmayan dönemlerde ya da mantar olmayan yıllarda tüketmek zekice bir davranış olur
Besinlerin bozulmadan uzun süreli saklanabilmesi için onların mayalanmasını, çürümesini vb karşılayan bakterilerin mantarın bünyesinden veya da onun içinde bulunduğu ortamdan dışlanması gerektiğini biliyoruz Yani besinlerin bünyesindeki bu işi yapan bakterileri öldürmek veya da mantarın bu cins bakterilerle temasını kesmek gerekecektir
Bunun için mantarın bünyesindeki suyun alınması (kurutma), mantarı 100 °C kaynatarak bakterileri öldürmek veya da bakteriler için mikropsuz bir ortamda gizlemek (kaynatma + dondurma konserve yerine getirmek), tuzlu ile bakteriler için steril bir etraf meydana getirmek, ya da turşu belirlemek aşağı yukarı cümbür cemaat göre aşina ve uygulanabilecek olan uzun süreli saklama yöntemleridir *