Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantarlı Biftek Sarma

Mantarlı Biftek Sarma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
4 Adet 160 gramlık Dana Biftek
200 gr Mantar
1 Su Bardağı Et Suyu
23 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Acı Hardal
8 Dilim Pastırma
1 Havuç
12 Demet Maydanoz
2 Yeşil Soğan
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
15 Çorba Kaşığı Margarin
12 Su Bardağı Su
1 Defne Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Un
56 Arpacık Soğanı
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
1) Mantarları ince ince doğrayıp kaynamış et suyunda yarım saat bekletin Biftek dilimlerini düz zemine yayın Sarımsakları ezip hardala karıştırın ve etlerin üzerine sürün Pastırma dilimlerini ekleyin
2) Havuç, maydanoz ve yeşil soğanları doğrayıp margarinde kavurun Domates salçasını ekleyip karıştırın Yarım su bardağı su ve defne yaprağını ilave edin Et suyunda beklettiğiniz mantarları suyuyla birlikte tencereye ekleyip pişirin Sonra defneyi çıkarın Mantarlı karışımın bir kısmını ayırıp kalanını bifteklerin üzerine paylaştırın
3) Biftekleri rulo şeklinde sarıp mutfak ipiyle bağlayın Üzerine tuz ve karabiber serpin
4) Hazırladığınız biftek rulolarını una bulayıp kızgın yağda kızartın Düz bir tepsiye alın ve önceden 170 dereceye ayarlanmış frında 50 dakika pişirin Kalan mantarlı karışıma arpacık soğanları ilave edip 10 dakika kadar pişirin Biftek ruloları servis tabağına alıp sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt