iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
6 adet biftek
12 kg mantar
1 su bardağı çiğ krema
1 su bardağı beyaz sek şarap
3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Tuz ve karabiberlediğiniz biftekleri hafif kızartın ve tavadan çıkararak bekletin Aynı yağın içinde uzunlamasına doğradığınız mantarları kavurun ve onları da ayrı bir kaba çıkarın Yine aynı yağın içine bir bardak beyaz şarabı dökün ve kaynayınca üzerine kremayı ekleyın İyice kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ekleyin(sosun koyu olması isteniyorsa 1 tatlı kaşığı un ilave edilebilir) 12 dakika kaynayan kremalışaraplı sosun içine önce mantarları sonra biftekleri koyun ve yaklaşık 1520 dakika pişirin
6 adet biftek
12 kg mantar
1 su bardağı çiğ krema
1 su bardağı beyaz sek şarap
3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Tuz ve karabiberlediğiniz biftekleri hafif kızartın ve tavadan çıkararak bekletin Aynı yağın içinde uzunlamasına doğradığınız mantarları kavurun ve onları da ayrı bir kaba çıkarın Yine aynı yağın içine bir bardak beyaz şarabı dökün ve kaynayınca üzerine kremayı ekleyın İyice kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ekleyin(sosun koyu olması isteniyorsa 1 tatlı kaşığı un ilave edilebilir) 12 dakika kaynayan kremalışaraplı sosun içine önce mantarları sonra biftekleri koyun ve yaklaşık 1520 dakika pişirin