iltasyazilim
FD Üye
Mantarlı Borani (Çorum)
Yarım kg mantar
Yarım limon
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kg süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
1 Mantarları yıkayıp kararmamaları için limonlu suda bekletin Süzgece alıp suyunu süzün İnce ince dilimleyin
2 Tavada sıvıyağı kızdırıp mantarları kavurun Tuz ekleyip suyunu salıncaya kadar pişirin Mantarları süzgece alıp yağını süzdürün Süzme yoğurdu derin bir kaba alıp biraz çırpın Mantarları ekleyip karıştırın
3 Başka bir tavada tereyağını kızdırıp naneyi ekleyin Yoğurtlu mantarın üzerine naneli sıcak tereyağını gezdirin Sıcak olarak servis yapın
Yarım kg mantar
Yarım limon
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kg süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
1 Mantarları yıkayıp kararmamaları için limonlu suda bekletin Süzgece alıp suyunu süzün İnce ince dilimleyin
2 Tavada sıvıyağı kızdırıp mantarları kavurun Tuz ekleyip suyunu salıncaya kadar pişirin Mantarları süzgece alıp yağını süzdürün Süzme yoğurdu derin bir kaba alıp biraz çırpın Mantarları ekleyip karıştırın
3 Başka bir tavada tereyağını kızdırıp naneyi ekleyin Yoğurtlu mantarın üzerine naneli sıcak tereyağını gezdirin Sıcak olarak servis yapın