iltasyazilim
FD Üye
Mantarlı Bulgur Pilavı Tavuk Pirzola Eşliğinde Tarifi İçin Malzemeler
*7 tane tavuk pirzola
*2 yk ketcap
*12 çay bardağı sut
*Tuz
*Kırmızı tozbiber
*Tane karabiber
*Kekik(isteğe bağlı)
Pilav için
*2 su bardağı bulgur(köy bulguru)
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*1012 tane mantar
*1 su bardağı domates rendesi (yazdan yaptığım)
*1 yemek kaşığı salça
*1 kuru soğan
*Tuz
*Pulbiber
Mantarlı Bulgur Pilavı Tavuk Pirzola Eşliğinde Tarifi Yapılışı Selamun aleykum arkadaslar
Öncelikle pirzolalar tüm malzemeyle iyice bulayıp yarım saat marine edilir
Dinlenen tavuklar ısınmış çift taraflı tavaya dizilir alt üst kızarana dek pişirilir Siz isterseniz ızgarada fırında yada teflon tavadada yapılabilirTencereye yağ konur eriyince yemeklik doğranan soğan ve doğranmış mantar eklenir Kavrulur domates eklenir suyu çekince salça eklenir biraz çevrilir Bulgur eklenir biraz kavrulur üzerine sıcak su eklenir üzerini bir parmak geçecek kadar (2 su bardağı bulgura 5 su bardağı su olabilir )Tuz, biber eklenir karıştırıp orta ateşte kapağı kapatılır Pilav pişince altı kapatılıp beş dk dinlendirilir
Pilavımız ve tavuk pirzolamız servise hazır Yanında salata, ayran ,turşu süper olur Denemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun Sevgiyle kalin
*7 tane tavuk pirzola
*2 yk ketcap
*12 çay bardağı sut
*Tuz
*Kırmızı tozbiber
*Tane karabiber
*Kekik(isteğe bağlı)
Pilav için
*2 su bardağı bulgur(köy bulguru)
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*1012 tane mantar
*1 su bardağı domates rendesi (yazdan yaptığım)
*1 yemek kaşığı salça
*1 kuru soğan
*Tuz
*Pulbiber
Mantarlı Bulgur Pilavı Tavuk Pirzola Eşliğinde Tarifi Yapılışı Selamun aleykum arkadaslar
Öncelikle pirzolalar tüm malzemeyle iyice bulayıp yarım saat marine edilir
Dinlenen tavuklar ısınmış çift taraflı tavaya dizilir alt üst kızarana dek pişirilir Siz isterseniz ızgarada fırında yada teflon tavadada yapılabilirTencereye yağ konur eriyince yemeklik doğranan soğan ve doğranmış mantar eklenir Kavrulur domates eklenir suyu çekince salça eklenir biraz çevrilir Bulgur eklenir biraz kavrulur üzerine sıcak su eklenir üzerini bir parmak geçecek kadar (2 su bardağı bulgura 5 su bardağı su olabilir )Tuz, biber eklenir karıştırıp orta ateşte kapağı kapatılır Pilav pişince altı kapatılıp beş dk dinlendirilir
Pilavımız ve tavuk pirzolamız servise hazır Yanında salata, ayran ,turşu süper olur Denemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun Sevgiyle kalin