iltasyazilim
FD Üye
Mantarlı D Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*2 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı margarin
*2 tatlı kaşığı hamur mayası (Kuru maya)
*Yetesi kadar su
İÇ HARCI
*6 adet kültür mantarı
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Pul biber
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
Mantarlı D Börek Tarifi Yapılışı Margarin, un, tuz, kuru hamur mayamızı bir kabın içerisine alıyoruz ve karıştırıyoruz Daha sonra yavaş yavaş su katarak yoğuruyoruz İsterseniz hemen kullanabilirsiniz ama 2 saat felan hamuru dinledirdiğiniz zaman daha yumuşak oluyor börekler
hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz Mantarları yıkadıktan sonra küçük küçük doğruyoruz Daha sonra 1 adet soğanımızı rendeliyoruz Ondan sonra baharatlarımızı ve yağımızı ekliyoruz ve güzelce harmanlıyoruz karıştırıyoruz ve hamurumuz olduktan sonra küçük bezeler alıyoruz ve açabildiğimiz kadar ince açıyoruz Un yardımıyla daha açtığımız hamurun içerisine mantarlı harcımızdan bir miktar koyuyoruz Nasıl koymanız gerektiğini fotoğraflardan bakabilirsiniz Arkadaşlar sonra yanmaz tavamızı ocakta bir miktar ısıttıktan sonra orta ateşte böreğimizi güzelce pişiriyoruz (isterseniz piştikten sonra üzerine tereyağda kullanabilirsiniz ) şimdiden afiyet olsun arkadaşlar
*2 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı margarin
*2 tatlı kaşığı hamur mayası (Kuru maya)
*Yetesi kadar su
İÇ HARCI
*6 adet kültür mantarı
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Pul biber
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
Mantarlı D Börek Tarifi Yapılışı Margarin, un, tuz, kuru hamur mayamızı bir kabın içerisine alıyoruz ve karıştırıyoruz Daha sonra yavaş yavaş su katarak yoğuruyoruz İsterseniz hemen kullanabilirsiniz ama 2 saat felan hamuru dinledirdiğiniz zaman daha yumuşak oluyor börekler
hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz Mantarları yıkadıktan sonra küçük küçük doğruyoruz Daha sonra 1 adet soğanımızı rendeliyoruz Ondan sonra baharatlarımızı ve yağımızı ekliyoruz ve güzelce harmanlıyoruz karıştırıyoruz ve hamurumuz olduktan sonra küçük bezeler alıyoruz ve açabildiğimiz kadar ince açıyoruz Un yardımıyla daha açtığımız hamurun içerisine mantarlı harcımızdan bir miktar koyuyoruz Nasıl koymanız gerektiğini fotoğraflardan bakabilirsiniz Arkadaşlar sonra yanmaz tavamızı ocakta bir miktar ısıttıktan sonra orta ateşte böreğimizi güzelce pişiriyoruz (isterseniz piştikten sonra üzerine tereyağda kullanabilirsiniz ) şimdiden afiyet olsun arkadaşlar