iltasyazilim
FD Üye
Mantarlı Dana Ciğeri Tarifi
Mantarlı Dana Ciğeri nasıl yapılır
Resimli Mantarlı Dana Ciğeri Yapılışı
Mantarlı Dana Ciğeri
Mantarlı dana ciğeri için gerekli malzemeler
600 gr dana ciğeri
80 gr sıvı yağ
20 gr un
30 gr kurutulmuş mantar
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 su bardağı et suyu
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
Mantarlı dana ciğeri yapılışı
Ciğerin üzerindeki zarı mümkün olduğu değin çıkardıktan sonra bol suda yıkayıp kurutun ve birer santim kalınlığında doğrayın
Yağı bir tavaya koyup kızdırın Ciğerleri içine aktarın ve kuvvetli ateşte önce bir yanlarını, daha sonra öbür yanlarını kızartın (ciğeri sertleşmemesi için beş dakikadan artı ateşte tutulmamalıdır)
Ciğeri tavadan çıkarırken tuz ve karabiber ekleyin Soğanı soyup rendeleyin Ciğerlerin pişirilmesi sona erince artan yağın içine atıp pembeleşinceye değin kavurunSoğanın rengi dönünce tahta kaşıkla çabuk tez karıştırarak unu tavaya aktarın ve unla soğanı adamakıllı birbirine karıştırın Kıyılırcasına ince doğranmış mantarları katın Tahta kaşıkla karıştırarak mantarları biriki dakika kavurduktan sonra sıcak et suyunu ilave edin
Salçayı koyulaşıncaya kadar ateşte tutun Salça koyulaşınca önceden yıkanıp kıyılmış olan maydanozu serpin, karıştırıp servis tabağınıdaki ciğerlerin üstüne dökün ve hemencecik servis yapın
Afiyet Olsun
*
Mantarlı Dana Ciğeri nasıl yapılır
Resimli Mantarlı Dana Ciğeri Yapılışı
Mantarlı Dana Ciğeri
Mantarlı dana ciğeri için gerekli malzemeler
600 gr dana ciğeri
80 gr sıvı yağ
20 gr un
30 gr kurutulmuş mantar
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 su bardağı et suyu
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
Mantarlı dana ciğeri yapılışı
Ciğerin üzerindeki zarı mümkün olduğu değin çıkardıktan sonra bol suda yıkayıp kurutun ve birer santim kalınlığında doğrayın
Yağı bir tavaya koyup kızdırın Ciğerleri içine aktarın ve kuvvetli ateşte önce bir yanlarını, daha sonra öbür yanlarını kızartın (ciğeri sertleşmemesi için beş dakikadan artı ateşte tutulmamalıdır)
Ciğeri tavadan çıkarırken tuz ve karabiber ekleyin Soğanı soyup rendeleyin Ciğerlerin pişirilmesi sona erince artan yağın içine atıp pembeleşinceye değin kavurunSoğanın rengi dönünce tahta kaşıkla çabuk tez karıştırarak unu tavaya aktarın ve unla soğanı adamakıllı birbirine karıştırın Kıyılırcasına ince doğranmış mantarları katın Tahta kaşıkla karıştırarak mantarları biriki dakika kavurduktan sonra sıcak et suyunu ilave edin
Salçayı koyulaşıncaya kadar ateşte tutun Salça koyulaşınca önceden yıkanıp kıyılmış olan maydanozu serpin, karıştırıp servis tabağınıdaki ciğerlerin üstüne dökün ve hemencecik servis yapın
Afiyet Olsun
*