iltasyazilim
FD Üye
Mantarlı Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*1 su bardağı nohut
*20 tane kadar mantar azalıp cogaltabilirsiniz
*2 tane havuç
*3 tane büyük tavuk butu suyunu kullandım
*1 yemek kaşığı tereyağ
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*Çay kaşığı nın ucuyla karabiber kırmızı biber
*tuz
*yarım çay bardağı arpa şehriye
Mantarlı Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinç sıcak tuzlu suda ıslatılır Bir tencerede tavuk butları*iyice haşlanır Ayrı bir tencerede küçük doğranmış havuçlar zeytinyağ da ocağın altı kısık bir şekilde 5 dakika tencerenin ağzı kapalı pişirilir Havuçlar biraz yumuşayınca*arpa şehriye rengi dönünce yıkanmış doğranmış mantarlar ilave edilir Mantarlar biraz yumulayınca*iyice yıkanıp*süzülen pirinçler ilave edilir biraz kavrulur Nohut ve baharatlar ve 4 su bardağı kadar tavuk suyu tuz ilave edilir Kaynadıktan*sonra ocağın altı kısık şekilde pilav pişmeye bırakılır suyu az gelirse eklenebilir Dinlendikten sonra servis edilir Ben haşladığım*butları kemiklerinden ayırıp bir tavada 2 kaşık tereyağı, karabiber, kırmızı biber ile biraz kızartıp*yanında yemeyi tercih ettim Sizlerde ister yanında ister pilav içine ekleyebilirsiniz
*2 su bardağı pirinç
*1 su bardağı nohut
*20 tane kadar mantar azalıp cogaltabilirsiniz
*2 tane havuç
*3 tane büyük tavuk butu suyunu kullandım
*1 yemek kaşığı tereyağ
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*Çay kaşığı nın ucuyla karabiber kırmızı biber
*tuz
*yarım çay bardağı arpa şehriye
Mantarlı Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinç sıcak tuzlu suda ıslatılır Bir tencerede tavuk butları*iyice haşlanır Ayrı bir tencerede küçük doğranmış havuçlar zeytinyağ da ocağın altı kısık bir şekilde 5 dakika tencerenin ağzı kapalı pişirilir Havuçlar biraz yumuşayınca*arpa şehriye rengi dönünce yıkanmış doğranmış mantarlar ilave edilir Mantarlar biraz yumulayınca*iyice yıkanıp*süzülen pirinçler ilave edilir biraz kavrulur Nohut ve baharatlar ve 4 su bardağı kadar tavuk suyu tuz ilave edilir Kaynadıktan*sonra ocağın altı kısık şekilde pilav pişmeye bırakılır suyu az gelirse eklenebilir Dinlendikten sonra servis edilir Ben haşladığım*butları kemiklerinden ayırıp bir tavada 2 kaşık tereyağı, karabiber, kırmızı biber ile biraz kızartıp*yanında yemeyi tercih ettim Sizlerde ister yanında ister pilav içine ekleyebilirsiniz