Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı İç Pilavlı Bıldırcın Dolma

Mantarlı İç Pilavlı Bıldırcın Dolma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mantarlı İç Pilavlı Bıldırcın Dolması Tarifi Mantarlı İç Pilavlı Bıldırcın Dolmasının Yapılışı Mantarlı İç Pilavlı Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır


Malzemeler:

68 adet ayıklanmış bıldırcın
İç pilav için:
1 çorba kaşığı tereyağı
½ su bardağı pirinç
1 bardak su
1 soğan (Doğranmış)
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Karabiber
Tuz

Sos için:

400 gr taze mantar (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı bıldırcın suyu
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Pul biber

Yapılışı:

Bıldırcınları ayıklayınız
Ciğer ve taşlıklarını iç pilavda kullanılmak üzere bir kenara ayırınız
Sonra içinde 2 su bardağı suyun kaynamakta olduğu tencereye alınız ve 1520 dakika kadar haşlayınız
Diğer tarafta taşlık ve ciğerleri çok küçük doğrayınız
Bir tavada tereyağını eriterek soğanları kavurunuz
Doğradığınız taşlık ve ciğer eklendikten sonra karabiber, tuz ve pirinç ekleyiniz
½ su bardağı kaynar su ekledikten sonra ocağın altını kısarak yaklaşık on beş dakika kadar kapağı kapalı olarak pişiriniz Ocağı söndürmeden önce maydanozlar ekleyiiz
Tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra söndürünüz
Hazırlanan iç pilavı haşlanan bıldırcınların içine doldurunuz
Doldurduğunuz bıldırcınları yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz
180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık otuz dakika bıldırcınlar kızarana kadar pişiriniz
Sos için bir tavaya zeytinyağı koyunuz, yağ kızınca mantar ve sarımsakları ekleyiniz
4 çorba kaşığı bıldırcın suyunu koyduktan sonra pul biber ekleyip 23 dakika kaynatınız
Kaynayan sosa nar ekşisi eklendikten sonra iki dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınız
Bıldırcınları fırından çıkarmadan birkaç dakika önce üzerlerine nar ekşili sostan dökünüz
Birkaç dakika daha fırında kaldıktan sonra çıkartınız
Bıldırcınları servis tabağına aldıktan sonra arzu ettiğiniz biçimde süsleyerek servis yapınız
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt