Türk mutfağının pirinç pilavı kadar meşhur olan risotto tanımını sizler için hazırladık. İşte nefis mantarlı risotto tanımı...
Mantarlı Risotto Tanımı
Materyaller;
2 su bardağı arborio pirinci
250 gram mantar
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı parmesan peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Mantarlı Risottonun Hazırlanışı
Bir tavaya zeytinyağını ekleyip üzerine mantarları ek edin. Tuz ve karabiberi damak tadınıza nazaran ek edip yaklaşık 5 dakika kadar mantarları soteleyin. Ayı bir tencerede 4 su bardağı suyu ekleyip kaynatın. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin. Kaynayan sudan 1 kepçe alarak pirincin üzerine ek edin. Bu biçimde azar azar suyu eklemeye devam edin. Kavurduğunuz mantarları da ek edin. Son olarak tereyağı ve parmesanı da ekleyerek 5 dakika kısık ateşte pişirin.