iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 500 gr köftelik kıyma
• 3 dilim bayat ekmek içi
• 1 adet soğan
• 1 çay kaşığı karbonat
• 15 adet mantar
• 78 dal taze soğan
• 4 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 tutam maydanoz
• 2 adet domates
• 23 adet sivri biber
• 1 kase rende kaşar peyniri
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 su bardağı su
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• Tuz, karabiber, köfte baharı
Hazırlanışı :
Kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, karabiber, köfte baharı, tuz ve karbonat yoğurularak köfte harcı hazırlanır
Harçtan koparılan parçalar yuvarlandıktan sonra ortaları oyulur ve avuç içi büyüklüğünde çanak şekli verilir
İç malzemesi için yemeklik doğranan soğanlar tencerede sıvı yağda pembeleştirilir İnce doğranmış mantarlar soğanlara eklenerek sularını çekinceye kadar sotelenir
Ocaktan alınan mantarlara ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilerek harmanlanır Hazırlanan çanak şeklindeki köfteler iyice pişmemesine dikkat edilerek fırında bir miktar kızartılır
Mantarlı harç yarı kızarmış köftelerin içerisine doldurulur Domatesler dilimlenir Mantarlı harçla doldurulmuş köfteler altlarına domates dilimleri yerleştirilerek tepsisine dizilir
Köftelerin üzerine rende kaşar peyniri serpilerek domates ve biber dilimleriyle süslenir 1 çorba kaşığı salça 1 bardak suda ezilerek tepsisine ilave edilir
Köfteler tencere de kaşarlar eriyene kadar kızartılıp servis yapılır
• 500 gr köftelik kıyma
• 3 dilim bayat ekmek içi
• 1 adet soğan
• 1 çay kaşığı karbonat
• 15 adet mantar
• 78 dal taze soğan
• 4 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 tutam maydanoz
• 2 adet domates
• 23 adet sivri biber
• 1 kase rende kaşar peyniri
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 su bardağı su
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• Tuz, karabiber, köfte baharı
Hazırlanışı :
Kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, karabiber, köfte baharı, tuz ve karbonat yoğurularak köfte harcı hazırlanır
Harçtan koparılan parçalar yuvarlandıktan sonra ortaları oyulur ve avuç içi büyüklüğünde çanak şekli verilir
İç malzemesi için yemeklik doğranan soğanlar tencerede sıvı yağda pembeleştirilir İnce doğranmış mantarlar soğanlara eklenerek sularını çekinceye kadar sotelenir
Ocaktan alınan mantarlara ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilerek harmanlanır Hazırlanan çanak şeklindeki köfteler iyice pişmemesine dikkat edilerek fırında bir miktar kızartılır
Mantarlı harç yarı kızarmış köftelerin içerisine doldurulur Domatesler dilimlenir Mantarlı harçla doldurulmuş köfteler altlarına domates dilimleri yerleştirilerek tepsisine dizilir
Köftelerin üzerine rende kaşar peyniri serpilerek domates ve biber dilimleriyle süslenir 1 çorba kaşığı salça 1 bardak suda ezilerek tepsisine ilave edilir
Köfteler tencere de kaşarlar eriyene kadar kızartılıp servis yapılır