iltasyazilim
FD Üye
Mantarlı Sufle Tarifi İçin Malzemeler
*Mantar
*1 adet küçük boy kuru soğan
*1 adet yumurta
*2 tepeleme +yarım yemek kaşığı un
*1 çay bardağından fazla süt
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
*1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 buçuk çay kaşığı tuz
Üzeri İçin :
*Kaşar rendesi
Mantarlı Sufle Tarifi Yapılışı Çok lezzetli, hem sofralarınıza hem beş çaylarınıza çok yakışacak harika bir sufle tarifi veriyorum Buyrun ??
Mantarları ufak ufak doğrayın ( Ben yazdan buzluğa attığım mantarları kullandım, o yüzden gram olarak net bir ölçü veremiyorum Doğranmış haliyle Hemen hemen 2 su bardağına yakın kullandım )
Doğradığınız mantarları tavaya alın suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Yarım çay bardağı sıvı yağ ve ufak ufak doğranmış kuru soğanı da mantarlara ilave edin ve iyice kavurun Kavurduğunuz mantarı ocaktan alıp soğumaya bırakın Uygun bir kaba yumurta, süt ve kalan sıvı yağı ekleyip çırpın Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip çırptıktan sonra ezilmiş peyniri de katıp karıştırın ( beyaz peynir yerine kaşar rendesi de kullanabilirsiniz, tuzunu peynirinizin tuzuna göre ayarlayın)
Ilınmış olan mantarı da ekleyip karıştırın ve yağladığınız güveç kaplarına pay edin Üzerine kaşar rendesi serperek 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin Piştikten sonra bi 5 dk kadar içini çekmesi için bekletip servis edebilirsiniz
Güveç kapları yerine borcam kullanıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz Bu ölçüler küçük yuvarlak borcam için uygun olacaktır
Afiyet olsun
*Mantar
*1 adet küçük boy kuru soğan
*1 adet yumurta
*2 tepeleme +yarım yemek kaşığı un
*1 çay bardağından fazla süt
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
*1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 buçuk çay kaşığı tuz
Üzeri İçin :
*Kaşar rendesi
Mantarlı Sufle Tarifi Yapılışı Çok lezzetli, hem sofralarınıza hem beş çaylarınıza çok yakışacak harika bir sufle tarifi veriyorum Buyrun ??
Mantarları ufak ufak doğrayın ( Ben yazdan buzluğa attığım mantarları kullandım, o yüzden gram olarak net bir ölçü veremiyorum Doğranmış haliyle Hemen hemen 2 su bardağına yakın kullandım )
Doğradığınız mantarları tavaya alın suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Yarım çay bardağı sıvı yağ ve ufak ufak doğranmış kuru soğanı da mantarlara ilave edin ve iyice kavurun Kavurduğunuz mantarı ocaktan alıp soğumaya bırakın Uygun bir kaba yumurta, süt ve kalan sıvı yağı ekleyip çırpın Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip çırptıktan sonra ezilmiş peyniri de katıp karıştırın ( beyaz peynir yerine kaşar rendesi de kullanabilirsiniz, tuzunu peynirinizin tuzuna göre ayarlayın)
Ilınmış olan mantarı da ekleyip karıştırın ve yağladığınız güveç kaplarına pay edin Üzerine kaşar rendesi serperek 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin Piştikten sonra bi 5 dk kadar içini çekmesi için bekletip servis edebilirsiniz
Güveç kapları yerine borcam kullanıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz Bu ölçüler küçük yuvarlak borcam için uygun olacaktır
Afiyet olsun