iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
400 Gr tavuk ciğeri
200 Gr taze mantar
1 Çorba kaşığı domates salçası
½ Su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)
1 Adet kuru soğan
2 Çorba kaşığı tereyağ (damak zevkinize göre miktarını ayarlayınız)
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Ciğerleri yıkayın, havlu kağıt üzerine alıp kurulayın
Tuz ve biber serpip iyice karıştırın
Bir tavada tereyağını eritin
Doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
Mantarları yıkayın ve büyük parçalara ayırın
Soğana ilave edin
Orta ateşte pişirin
Başka bir tavada kalan tereyağını eritin, ciğerleri tavaya alın
Yüksek ateşte pişirin
Piştikten sonra mantarsoğan karışımı, beyaz şarap ve salçayı ilave edin
Bir kaç dakika suyunu çekene kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
400 Gr tavuk ciğeri
200 Gr taze mantar
1 Çorba kaşığı domates salçası
½ Su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)
1 Adet kuru soğan
2 Çorba kaşığı tereyağ (damak zevkinize göre miktarını ayarlayınız)
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Ciğerleri yıkayın, havlu kağıt üzerine alıp kurulayın
Tuz ve biber serpip iyice karıştırın
Bir tavada tereyağını eritin
Doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
Mantarları yıkayın ve büyük parçalara ayırın
Soğana ilave edin
Orta ateşte pişirin
Başka bir tavada kalan tereyağını eritin, ciğerleri tavaya alın
Yüksek ateşte pişirin
Piştikten sonra mantarsoğan karışımı, beyaz şarap ve salçayı ilave edin
Bir kaç dakika suyunu çekene kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın