iltasyazilim
FD Üye
Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi
Resimli Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi
Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Resimli
Güveç Malzemeleri :
600 gr Tavuk göğsü
200 gr mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
4 adet domates
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 dere bardağı sıvı yağ
Tuz ve baharat
Tavuk Güveci Yapılışı :
Piliç etini kuşbaşı doğrayalım Bir tencereye, sıvı yağı koyarak ince doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsağı ek edelim Pembeleşinceye kadar kavurup, tavuk etlerini ek edelim
Tavuklar kızarınca, doğranmış biber, ve dörde ayrılmış mantarları ilave edelim 34 dakika kavuralım Kuşbaşı doğranmış domatesleri, baharatları, suyu, ve tuzunu katalım Yemeğimizi 10 dakika değin kaynattıktan sonra, güveç kaplarına dökelim
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim 180 dereceli fırında 2025 dakika kadarr pişirip sıcak servis yapalım… *
Resimli Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi
Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Resimli
Güveç Malzemeleri :
600 gr Tavuk göğsü
200 gr mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
4 adet domates
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 dere bardağı sıvı yağ
Tuz ve baharat
Tavuk Güveci Yapılışı :
Piliç etini kuşbaşı doğrayalım Bir tencereye, sıvı yağı koyarak ince doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsağı ek edelim Pembeleşinceye kadar kavurup, tavuk etlerini ek edelim
Tavuklar kızarınca, doğranmış biber, ve dörde ayrılmış mantarları ilave edelim 34 dakika kavuralım Kuşbaşı doğranmış domatesleri, baharatları, suyu, ve tuzunu katalım Yemeğimizi 10 dakika değin kaynattıktan sonra, güveç kaplarına dökelim
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim 180 dereceli fırında 2025 dakika kadarr pişirip sıcak servis yapalım… *