iltasyazilim
FD Üye
Mantarlı Tavuklu Bademli Kuş Üzümlü Nefis Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet küçük boy mantar
*12 tavuk göğsü
*1 avuç kuş üzümü
*12 avuç kırık badem
*1 bardak pirinç
*2 bardak su
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz, karabiber, tarçın
Mantarlı Tavuklu Bademli Kuş Üzümlü Nefis Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle mantarları ve tavuğu ufak ufak doğruyoruz Bir tencerede suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz Pişince pilav tencerimize 1 yemek kaşığı tereyağını alıyoruz ve üzerine mantar tavuk karışımını alıyoruz Üzerine badem ve kuş üzümünü de alıp biraz kavuruyoruz En son yıkayıp süzdüğümüz pirinci alıyoruz, biraz kavurduktan sonra suyunu ve baharatlarını katıp (tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve bir çimdik tarçın) kısık ateşte suyunu çekene kadar demliyoruz*Yanına salata ve elma dilim patatesle servis edildiğinde son derece lezzetli bir tarif
Afiyet olsun
*5 adet küçük boy mantar
*12 tavuk göğsü
*1 avuç kuş üzümü
*12 avuç kırık badem
*1 bardak pirinç
*2 bardak su
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz, karabiber, tarçın
Mantarlı Tavuklu Bademli Kuş Üzümlü Nefis Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle mantarları ve tavuğu ufak ufak doğruyoruz Bir tencerede suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz Pişince pilav tencerimize 1 yemek kaşığı tereyağını alıyoruz ve üzerine mantar tavuk karışımını alıyoruz Üzerine badem ve kuş üzümünü de alıp biraz kavuruyoruz En son yıkayıp süzdüğümüz pirinci alıyoruz, biraz kavurduktan sonra suyunu ve baharatlarını katıp (tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve bir çimdik tarçın) kısık ateşte suyunu çekene kadar demliyoruz*Yanına salata ve elma dilim patatesle servis edildiğinde son derece lezzetli bir tarif
Afiyet olsun