Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı Tavuklu Krep

Mantarlı Tavuklu Krep

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler

*300 gr kültür mantarı
*1 adet tavukgöğsü
*1 sivri biber
*2 diş sarımsak
*1 çay kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı tuz
*12 çay kaşığı karabiber
*12 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı tatlı toz biber
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı tereyağı margarin
*1 çay bardağı sıcak su

Krep İçin:


*1 yumurta
*2 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*13 çay kaşığı karbonat
*Aldığı kadar un(akışkan olacak)

Üzeri İçin:


*1012 dilim kaşar peyniri

Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi Yapılışı Mantarlarımızı soyup temizledikten sonra ince ince dilimleyelim Üzerine yarım limon sıkıp suda 10 dakika haşlayalım Tenceremize minik küpler halinde doğradığımız tavuklarımızı koyuyoruz ve orta ateşte suyunu salana kadar alt üst edip karıştırıyoruz Yarım edip kapağını kapatıyor ve suyunu çekmesini bekliyoruz Suyunu çekince içine zeytinyağı ve tereyağını ilave ediyoruz Minik küpler halinde doğradığımız biberimiz ve sarımsağımızı ilave edip kavuruyoruz Üzerine salçalarımızı, tuzumuzu, baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz Hemen süzdüğümüz mantarlarımızı ekleyip karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı sıcak suyumuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz Krep malzemelerini çırpıp az tereyağı gezdirdiğimiz tavada çok kalın olmamak koşuluyla büyük yuvarlak krepler pişiriyoruz 56 krep karışımımız için yeterli olacaktır Kreplerimizi çok uzun pişirmeyelim zira fırına attığımızda biraz daha pişecekler, sert olmasınlar Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize kreplerimizi yarısı dışa gelecek şekilde yayıyoruz Pişirdiğimiz mantarlı tavuklu sotemizi içlerine pay edip yarım ay şeklinde kapatıyoruz Kreplerin açık kalan kenarlarına yakın şekilde kaşar dilimlerimizi koyup 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar ısıtıyoruz Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt