iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Temel hamuru için:
250 gram buğday unu 125 gram tereyağı 3 yemek kaşığı soğuk su 12 çay kaşığı tuz Dolgu için:
100 ml süt 200 ml suyu alınmamış yoğurt 2 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 14 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber Üzeri için:
3 adet büyük boy mantar 2 sap yeşil soğan 1 adet chili biberi 10 yaprak taze fesleğen yaprağı
NASIL YAPILIR?
Hamur için un ve tuzu bir kaba eleyin Oda sıcaklığındaki tereyağını küp doğrayın ve una ekleyerek parmak uçlarınızla karıştırmaya başlayın Azar azar suyu da ekleyerek iyice yoğurun Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin Fırını 180 dereceye ayarlayın Tart kaplarınızı tezgaha çıkarın Buzdolabında dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün ve her birini tart kalıplarına yerleşecek boyda oklava veya uzun bir cam kavanoz yardımıyla açın Hamurları tart kalıplarına döşeyin, kenarlarının da eşit şekilde kaplandığından emin olun Bir çatalın ucuyla hamura delikler açın 15 dakika fırınlayın Mantar, taze soğan ve chili biberi ince kıyın Fesleğen yapraklarıyla birlikte bir kasede karıştırın En son, dolguyu hazırlayın Tüm malzemeleri bir kasede çırpın Tart hamurlarını fırından çıkarın ve dolgu sıvısını her birine eşit miktarda dağıtın Üzerine de mantar karışımını koyun 20 dakika veya üzeri kızarana dek pişirin
Temel hamuru için:
250 gram buğday unu 125 gram tereyağı 3 yemek kaşığı soğuk su 12 çay kaşığı tuz Dolgu için:
100 ml süt 200 ml suyu alınmamış yoğurt 2 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 14 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber Üzeri için:
3 adet büyük boy mantar 2 sap yeşil soğan 1 adet chili biberi 10 yaprak taze fesleğen yaprağı
NASIL YAPILIR?
Hamur için un ve tuzu bir kaba eleyin Oda sıcaklığındaki tereyağını küp doğrayın ve una ekleyerek parmak uçlarınızla karıştırmaya başlayın Azar azar suyu da ekleyerek iyice yoğurun Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin Fırını 180 dereceye ayarlayın Tart kaplarınızı tezgaha çıkarın Buzdolabında dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün ve her birini tart kalıplarına yerleşecek boyda oklava veya uzun bir cam kavanoz yardımıyla açın Hamurları tart kalıplarına döşeyin, kenarlarının da eşit şekilde kaplandığından emin olun Bir çatalın ucuyla hamura delikler açın 15 dakika fırınlayın Mantar, taze soğan ve chili biberi ince kıyın Fesleğen yapraklarıyla birlikte bir kasede karıştırın En son, dolguyu hazırlayın Tüm malzemeleri bir kasede çırpın Tart hamurlarını fırından çıkarın ve dolgu sıvısını her birine eşit miktarda dağıtın Üzerine de mantar karışımını koyun 20 dakika veya üzeri kızarana dek pişirin