Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantarlı Yumurta ve Elmalı Salata

Mantarlı Yumurta ve Elmalı Salata

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mantarlı Yumurta ve Elmalı Salata Malzemeleri

Mantarlı Yumurta için Malzemeler

2 adet soğan
45 adet kestane mantarı – dörde bölünmüş
Taze kekik
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
Ekşi maya ekmek
2 yumurta

Elmalı Salata için Malzemeler

1 adet marul
50 gr beyaz peynir
1 avuç Kabak çekirdeği
1 avuç Ay çekirdeği
1 avuç Ceviz
1 adet Elma
Limon
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Değirmen karabiber

Limon ve soğanı köze koyup 1015 dakika kadar pişmeye bırakın

Marulları kök kısımlarını kesip yapraklarına ayırın ve kenara alın

Elmayı ortadan ikiye bölüp ince ince dilimleyin üzerine limon suyu ve su ekleyip kenara alın

Ayrı bir kasede kabak, ay çekirdeklerini ve kırılmış cevizi harmanlayıp kenara alın

Beyaz peyniri küp küp doğrayın ve kenara alın

Mantarları ince ince doğrayıp tavayı mangalın üzerine koyup ısınmaya bırakın Tava ısınınca önce zeytin yağı ekleyin ardından mantarları ekleyin Mantar yumuşamaya başlayınca taze kekiği dallarıyla beraber mantarların üzerine koyun ve pişirmeye devam edin Tuz karabiber ekleyip sotelemeye devam edin

Soğan yumuşayınca közden alın ve kabuğunu soyun Ardından diklemesine ikiye bölün ve soğumaya bırakın

2 dilim ekşi maya ekmeğini mangalın ızgarasına koyup kızartın

Soğuyan soğanların içlerini tek tek çıkartıp kenara alın ( soğan dilimlerini çanak olarak kullanacaksınız )

Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın

Mantarlar pişince ateşten alın ve dilimlediğiniz soğanların üzerine ekleyin , üzerine maydanoz ve dereotu serpin

Ayrı bir tavayı mangalın üzerine koyun ve ısınmasını bekleyin ardından zeytin yağı ekleyin biraz ısınmasını bekledikten sonra tereyağı koyup eritin, ardından 2 adet yumurtayı kırın ve pişirin Bu arada mantarlı soğan çanaklarını da mangalın ızgarasına koyup ısınmasını sağlayın

Salata için yapraklarına ayırdığınız marulları tezgaha alıp içine dilimlenmiş elmaları koyun, ardından üzerine beyaz peynir koyun, üzerine ceviz ve çekirdeklerden serpin Son olarak da tuz, karabiber ile tatlandırıp üzerine zeytin yapı gezdirip közlenmiş limon sıkın ve servis tabağınıza alın Yanına kızarmış ekmekleri koyun üzerine yurtayı yerleştirin üzerine hafif zeytin yağı gezdirin Mantarlı soğan çanaklarını da servis tabağına alıp, servis edin




Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,496Konular
981,679Mesajlar
29,762Kullanıcılar
Mrtozdmr01Son üye
Üst Alt