iltasyazilim
FD Üye
Mantarlı Yumurta ve Elmalı Salata Malzemeleri
Mantarlı Yumurta için Malzemeler
2 adet soğan
45 adet kestane mantarı – dörde bölünmüş
Taze kekik
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
Ekşi maya ekmek
2 yumurta
Elmalı Salata için Malzemeler
1 adet marul
50 gr beyaz peynir
1 avuç Kabak çekirdeği
1 avuç Ay çekirdeği
1 avuç Ceviz
1 adet Elma
Limon
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Değirmen karabiber
Limon ve soğanı köze koyup 1015 dakika kadar pişmeye bırakın
Marulları kök kısımlarını kesip yapraklarına ayırın ve kenara alın
Elmayı ortadan ikiye bölüp ince ince dilimleyin üzerine limon suyu ve su ekleyip kenara alın
Ayrı bir kasede kabak, ay çekirdeklerini ve kırılmış cevizi harmanlayıp kenara alın
Beyaz peyniri küp küp doğrayın ve kenara alın
Mantarları ince ince doğrayıp tavayı mangalın üzerine koyup ısınmaya bırakın Tava ısınınca önce zeytin yağı ekleyin ardından mantarları ekleyin Mantar yumuşamaya başlayınca taze kekiği dallarıyla beraber mantarların üzerine koyun ve pişirmeye devam edin Tuz karabiber ekleyip sotelemeye devam edin
Soğan yumuşayınca közden alın ve kabuğunu soyun Ardından diklemesine ikiye bölün ve soğumaya bırakın
2 dilim ekşi maya ekmeğini mangalın ızgarasına koyup kızartın
Soğuyan soğanların içlerini tek tek çıkartıp kenara alın ( soğan dilimlerini çanak olarak kullanacaksınız )
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın
Mantarlar pişince ateşten alın ve dilimlediğiniz soğanların üzerine ekleyin , üzerine maydanoz ve dereotu serpin
Ayrı bir tavayı mangalın üzerine koyun ve ısınmasını bekleyin ardından zeytin yağı ekleyin biraz ısınmasını bekledikten sonra tereyağı koyup eritin, ardından 2 adet yumurtayı kırın ve pişirin Bu arada mantarlı soğan çanaklarını da mangalın ızgarasına koyup ısınmasını sağlayın
Salata için yapraklarına ayırdığınız marulları tezgaha alıp içine dilimlenmiş elmaları koyun, ardından üzerine beyaz peynir koyun, üzerine ceviz ve çekirdeklerden serpin Son olarak da tuz, karabiber ile tatlandırıp üzerine zeytin yapı gezdirip közlenmiş limon sıkın ve servis tabağınıza alın Yanına kızarmış ekmekleri koyun üzerine yurtayı yerleştirin üzerine hafif zeytin yağı gezdirin Mantarlı soğan çanaklarını da servis tabağına alıp, servis edin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Mantarlı Yumurta için Malzemeler
2 adet soğan
45 adet kestane mantarı – dörde bölünmüş
Taze kekik
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
Ekşi maya ekmek
2 yumurta
Elmalı Salata için Malzemeler
1 adet marul
50 gr beyaz peynir
1 avuç Kabak çekirdeği
1 avuç Ay çekirdeği
1 avuç Ceviz
1 adet Elma
Limon
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Değirmen karabiber
Limon ve soğanı köze koyup 1015 dakika kadar pişmeye bırakın
Marulları kök kısımlarını kesip yapraklarına ayırın ve kenara alın
Elmayı ortadan ikiye bölüp ince ince dilimleyin üzerine limon suyu ve su ekleyip kenara alın
Ayrı bir kasede kabak, ay çekirdeklerini ve kırılmış cevizi harmanlayıp kenara alın
Beyaz peyniri küp küp doğrayın ve kenara alın
Mantarları ince ince doğrayıp tavayı mangalın üzerine koyup ısınmaya bırakın Tava ısınınca önce zeytin yağı ekleyin ardından mantarları ekleyin Mantar yumuşamaya başlayınca taze kekiği dallarıyla beraber mantarların üzerine koyun ve pişirmeye devam edin Tuz karabiber ekleyip sotelemeye devam edin
Soğan yumuşayınca közden alın ve kabuğunu soyun Ardından diklemesine ikiye bölün ve soğumaya bırakın
2 dilim ekşi maya ekmeğini mangalın ızgarasına koyup kızartın
Soğuyan soğanların içlerini tek tek çıkartıp kenara alın ( soğan dilimlerini çanak olarak kullanacaksınız )
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın
Mantarlar pişince ateşten alın ve dilimlediğiniz soğanların üzerine ekleyin , üzerine maydanoz ve dereotu serpin
Ayrı bir tavayı mangalın üzerine koyun ve ısınmasını bekleyin ardından zeytin yağı ekleyin biraz ısınmasını bekledikten sonra tereyağı koyup eritin, ardından 2 adet yumurtayı kırın ve pişirin Bu arada mantarlı soğan çanaklarını da mangalın ızgarasına koyup ısınmasını sağlayın
Salata için yapraklarına ayırdığınız marulları tezgaha alıp içine dilimlenmiş elmaları koyun, ardından üzerine beyaz peynir koyun, üzerine ceviz ve çekirdeklerden serpin Son olarak da tuz, karabiber ile tatlandırıp üzerine zeytin yapı gezdirip közlenmiş limon sıkın ve servis tabağınıza alın Yanına kızarmış ekmekleri koyun üzerine yurtayı yerleştirin üzerine hafif zeytin yağı gezdirin Mantarlı soğan çanaklarını da servis tabağına alıp, servis edin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız