iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
Haşlamak için
1 Küçük boy karnıbahar Üzerini geçecek kadar kaynamış su (ben 1 bardağını süt koydum) Tuz
Harcı için
1 Yumurta 1 Su bardağı süt (ya da su) 2 Çay bardağı un Tuz
Kızartmak için
sıvı yağ
Üzerinin sosu için
½ Kg yoğurt 12 diş sarımsak Tuz 1 Yemek kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber
Karnabaharı çiçeklerine (ufak ufak dallarına) ayırıp, kararmış kısımlarını ve köklerindeki sert kısımları temizleyelim, kalanını güzelce yıkayalım
Karnabaharları tencereye alalım üzerini geçecek kadar kaynamış su ve tuz ilave edip, 810 dakika haşlayalım (Ben suyun içine fazladan 1 su bardağı da süt ekledim, daha beyaz ve vitaminli olsun diye, sizin zevkinize kalmış)
Haşlarken çok yumuşamamasına özen gösterin ki kızarırken dağılmasın
Ayrı bir kapta; 1 su bardağı süt (ya da su), Un, yumurta ve tuzu karıştırıp ne çok sıvı ne de çok katı bir harç hazırlayalım
Soğuyan karnabaharları bu harca bulayıp, kızgın yağın içine atalım Hafif pembeleşince, genişçe bir kabın içine alalım
Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırıp, karnabaharların üzerine döküyoruz
Servis yapacağımız zaman; bir cezvenin içinde tereyağını eritelim, üzerine kırmızı toz biber kırmızı toz biberi atıp, cızır cızır bu yağı, yoğurdumuzun üzerine dökelim
Mantı görüntüsünde karnabahar kızartmamız hazır, offf süper de lezzetli…
Afiyet olsun
Haşlamak için
1 Küçük boy karnıbahar Üzerini geçecek kadar kaynamış su (ben 1 bardağını süt koydum) Tuz
Harcı için
1 Yumurta 1 Su bardağı süt (ya da su) 2 Çay bardağı un Tuz
Kızartmak için
sıvı yağ
Üzerinin sosu için
½ Kg yoğurt 12 diş sarımsak Tuz 1 Yemek kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber
Karnabaharı çiçeklerine (ufak ufak dallarına) ayırıp, kararmış kısımlarını ve köklerindeki sert kısımları temizleyelim, kalanını güzelce yıkayalım
Karnabaharları tencereye alalım üzerini geçecek kadar kaynamış su ve tuz ilave edip, 810 dakika haşlayalım (Ben suyun içine fazladan 1 su bardağı da süt ekledim, daha beyaz ve vitaminli olsun diye, sizin zevkinize kalmış)
Haşlarken çok yumuşamamasına özen gösterin ki kızarırken dağılmasın
Ayrı bir kapta; 1 su bardağı süt (ya da su), Un, yumurta ve tuzu karıştırıp ne çok sıvı ne de çok katı bir harç hazırlayalım
Soğuyan karnabaharları bu harca bulayıp, kızgın yağın içine atalım Hafif pembeleşince, genişçe bir kabın içine alalım
Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırıp, karnabaharların üzerine döküyoruz
Servis yapacağımız zaman; bir cezvenin içinde tereyağını eritelim, üzerine kırmızı toz biber kırmızı toz biberi atıp, cızır cızır bu yağı, yoğurdumuzun üzerine dökelim
Mantı görüntüsünde karnabahar kızartmamız hazır, offf süper de lezzetli…
Afiyet olsun