Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantı Gibi Karnabahar Kızartması

Mantı Gibi Karnabahar Kızartması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler;

Haşlamak için
1 Küçük boy karnıbahar Üzerini geçecek kadar kaynamış su (ben 1 bardağını süt koydum) Tuz

Harcı için
1 Yumurta 1 Su bardağı süt (ya da su) 2 Çay bardağı un Tuz

Kızartmak için
sıvı yağ
Üzerinin sosu için
½ Kg yoğurt 12 diş sarımsak Tuz 1 Yemek kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber

Karnabaharı çiçeklerine (ufak ufak dallarına) ayırıp, kararmış kısımlarını ve köklerindeki sert kısımları temizleyelim, kalanını güzelce yıkayalım

Karnabaharları tencereye alalım üzerini geçecek kadar kaynamış su ve tuz ilave edip, 810 dakika haşlayalım (Ben suyun içine fazladan 1 su bardağı da süt ekledim, daha beyaz ve vitaminli olsun diye, sizin zevkinize kalmış)

Haşlarken çok yumuşamamasına özen gösterin ki kızarırken dağılmasın

Ayrı bir kapta; 1 su bardağı süt (ya da su), Un, yumurta ve tuzu karıştırıp ne çok sıvı ne de çok katı bir harç hazırlayalım

Soğuyan karnabaharları bu harca bulayıp, kızgın yağın içine atalım Hafif pembeleşince, genişçe bir kabın içine alalım

Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırıp, karnabaharların üzerine döküyoruz

Servis yapacağımız zaman; bir cezvenin içinde tereyağını eritelim, üzerine kırmızı toz biber kırmızı toz biberi atıp, cızır cızır bu yağı, yoğurdumuzun üzerine dökelim

Mantı görüntüsünde karnabahar kızartmamız hazır, offf süper de lezzetli…



Afiyet olsun





 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt