Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantı nasıl yapılır? Mantıyı buzlukta saklamanın püf noktaları

Mantı nasıl yapılır? Mantıyı buzlukta saklamanın püf noktaları
0
193

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
manti_nasil_yapilir_mantiyi_buzlukta_saklamanin_puf_noktalari_1559896342_4333.png

Hoşluklarla dolu memleketimizin en meşhur ve Kayseri bölgemizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mantı, adeta bir kaşığı kendine hayran bırakıyor. Yurt dışından gelen turistlerin odak noktası olan mantının mesken imalatı olan tadı bir öteki. Analarımızın elinden çıkmış üzere lezzetli mantı yapmak istiyorsanız hazırladığımız habere göz atmalısınız. Mantı nasıl yapılır? Mantıyı buzlukta saklamanın püf noktaları nelerdir? Detaylar metnimizde.

Mantı,  çeşitli baharatlarla çeşnilendirilen kıymanın, küçük hamur kesimlerinin içine konulması ve bu hamur modüllerinin suda haşlanması ile yapılan yemektir. Türk mutfağında meşhur olduğu kadar Orta Asya mutfaklarının da bir kesimi olan mantı, hem doyurucu hem de lezzetiyle damaklarda iz bırakıyor. Osmanlı sultanlarının bize mirası olarak kalan mantı buharda, suda, yağda ya da fırında pişiriliyor. Haftanın beş günü Fatih Sultan Mehmed'in sabah sofrası için mantı pişirildiği bilinenler arasında. Pekala bu kadar meşhur olan mantı meskende nasıl yapılır? Meskende mantı yaparken nelere dikkat etmelidir? Mantı çok olunca buzlukta nasıl saklanır?

08z2U_1559898258_6743.png

MANTI TANIMI:

MATERYALLER

3, 5 su bardağı un
1, 5 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz

İçi için;

200 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber, pulbiber

rhOGF_1559896659_5707.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle derin bir kabın içerisine unu alarak ortasını havuz biçiminde yapın. Daha sonra yavaş yavaş tuz ve yumurtayı koyup karıştırın. Hamurun durumuna nazaran makul ölçüde da yavaş yavaş su ek etmeyi unutmayın.

WtcQa_1559896757_3371.jpg

Hazırladığımız hamurun sert olması bu adımda çok değerlidir. Hamuru hazırladıktan sonra 2 eşit modüle bölün. Yarım saat kadar dinlenmesini sağlayın.

Bu sırada iç gereçleri hazırlayabilirsiniz. Kıymayı bir kaba alıp, minik minik doğranmış soğanları üzerine ek edin. Baharatları da ekledikten sonra elinizle yoğurun.

Dinlenen hamuru börekten biraz daha kalın olacak halde açın. Açılan hamuru eşit kesimler halinde kare kare kesin.

VM4bb_1559896916_4017.jpg

Kare kare modüllere böldükten sonra hazırladığınız iç harcı karelerin orta kısmına yerleştirip, 4 ucu birbirine gelecek halde katlayın.

uiS0X_1559896996_5119.jpg

Geniş bir tepsiye un serpip hazır hale gelen mantıları içine atın. Tüm hamur için tıpkı süreci yapıp bitirdikten buz dolabının dondurucu kısmında bir vade bekletin.

Yaklaşık yarım saat sonra buz dolabı poşetine koyarak derin dondurucuda uzun müddet saklayabilirsiniz.

İstediğiniz vakit kaynayan suyun içine atarak pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

SJhPu_1559898201_138.png

MANTI YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Mantı hamuru, rahat form verebilmeniz için sert yapıda olmalıdır. Hazırladığınız hamur bezelerini, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde açın.Haşlama esnasında açılmaması için; mantıları sıkı bir biçimde kapatın.

Hamura ekleyeceğiniz unu azar azar kıvamına nazaran ek edin. Piyasada satılan unların sertlik raddesi farklı olduğu için kıvamına gelmesi için eklemeniz gereken un ölçüsü değişebilir.

Mantı harcına koyulan soğan katiyetle rendelenmemelidir. (soğan suyu mantı tadını bozuyor). Soğanlar bıçak yardımıyla çok küçük olacak biçimde kesilmelidir.
 
858,481Konular
981,456Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt