iltasyazilim
FD Üye
Mantı Tadında Patatesli Kek Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet orta boy patates
*3 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
*Çay kaşığı kekik
*Yarım çay kaşığı pulbiber
Servis zamanı;
*Sarımsaklı yoğurt
*Baharatlı sos
Mantı Tadında Patatesli Kek Tarifi Yapılışı Patates soyulur, yıkanır ve yarım ay şeklinde ince doğranıp süzülür, süzülen patateslerin bir kısmı yağlanmış ve unlanmış kalıba dizilir, ayrı bir yerde yumurta, yağ ve yoğurt iyice çırpılır, en son un, kabartma tozu, baharatlar katılıp son kez çırpılıp patateslerin üzerine dökülür, kalan patatesler varsa üzerine de dizilip önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında önce alttan sonra üstten pişirilecek şekilde fırına alınır, bıçak batırılır, temiz çıkıyor ise fırından alınır ılık olunca dilimlenir her dilime sarımsaklı yoğurt ve baharatlı sos gezdirilip servis yapılır
*5 adet orta boy patates
*3 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
*Çay kaşığı kekik
*Yarım çay kaşığı pulbiber
Servis zamanı;
*Sarımsaklı yoğurt
*Baharatlı sos
Mantı Tadında Patatesli Kek Tarifi Yapılışı Patates soyulur, yıkanır ve yarım ay şeklinde ince doğranıp süzülür, süzülen patateslerin bir kısmı yağlanmış ve unlanmış kalıba dizilir, ayrı bir yerde yumurta, yağ ve yoğurt iyice çırpılır, en son un, kabartma tozu, baharatlar katılıp son kez çırpılıp patateslerin üzerine dökülür, kalan patatesler varsa üzerine de dizilip önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında önce alttan sonra üstten pişirilecek şekilde fırına alınır, bıçak batırılır, temiz çıkıyor ise fırından alınır ılık olunca dilimlenir her dilime sarımsaklı yoğurt ve baharatlı sos gezdirilip servis yapılır