iltasyazilim
FD Üye
Mantı Tarifi İçin Malzemeler
*300 gram un
*Yarım su bardağından biraz fazla su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta
İçi harcı için;
*100 gram kıyma
*1 orta boy soğan
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
*1 su bardağı yoğurt
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı salça
Mantı Tarifi Yapılışı
1
*Unumuzu kaba koyup yumurtasını kıralım
*Tuzunu ve suyunu koyup yoğuralım
*Sert bir hamur elde edelim unun kalitesi farklı olabilir bu yüzden su ekleyebilirsiniz yoğurduktan sonra 10 dakika dinlendirelim
*Daha sonra soğanları rendeleyip çıkan suyunu süzelim kıymayı ve tuzunu koyup yoğuralım
*Dinlenen hamuru merdane ile ne ince ne kalın normal açıp küçük kareler kesiyoruz
*Kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz
*Unlu tepsiye koyup yapışmaması için sağa sola sallıyoruz Sofra bezine koyup biraz bekletiyoruz
*Bekleyen hamuru fırın tepsisine koyup biraz fırında pişiriyoruz
*Çıkarınca tekrar soğuması için sofra bezine döküyoruz
*Soğuyunca yiyeceğimiz kadar ayırıp kalanı buzdolabına koyup daha sonra yapmak için koyuyoruz
*Akşama ayırdığımız mantı için tencereye su koyup, kaynatıyoruz
*Kaynayınca mantıları içine atıp haşlıyoruz
*Suyun yüzüne çıkınca piştiğini anlarız?
*Daha sonra süzüp, soğumaya bırakıyoruz Arada karıştırıyoruz
*Birbirine yapışmaması için, soğuyunca üç kaşık yoğurda tuzunu sarımsağını koyup çırpıyoruz üzerine döküyoruz
*Daha sonra tavaya tereyağı ve sıvı yağını koyup salçayıda ilave edip soteliyoruz Onuda yoğurdun üstüne döküp servis yapıyoruz
*AFİYET OLSUN
*300 gram un
*Yarım su bardağından biraz fazla su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta
İçi harcı için;
*100 gram kıyma
*1 orta boy soğan
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
*1 su bardağı yoğurt
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı salça
Mantı Tarifi Yapılışı
1
*Unumuzu kaba koyup yumurtasını kıralım
*Tuzunu ve suyunu koyup yoğuralım
*Sert bir hamur elde edelim unun kalitesi farklı olabilir bu yüzden su ekleyebilirsiniz yoğurduktan sonra 10 dakika dinlendirelim
*Daha sonra soğanları rendeleyip çıkan suyunu süzelim kıymayı ve tuzunu koyup yoğuralım
*Dinlenen hamuru merdane ile ne ince ne kalın normal açıp küçük kareler kesiyoruz
*Kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz
*Unlu tepsiye koyup yapışmaması için sağa sola sallıyoruz Sofra bezine koyup biraz bekletiyoruz
*Bekleyen hamuru fırın tepsisine koyup biraz fırında pişiriyoruz
*Çıkarınca tekrar soğuması için sofra bezine döküyoruz
*Soğuyunca yiyeceğimiz kadar ayırıp kalanı buzdolabına koyup daha sonra yapmak için koyuyoruz
*Akşama ayırdığımız mantı için tencereye su koyup, kaynatıyoruz
*Kaynayınca mantıları içine atıp haşlıyoruz
*Suyun yüzüne çıkınca piştiğini anlarız?
*Daha sonra süzüp, soğumaya bırakıyoruz Arada karıştırıyoruz
*Birbirine yapışmaması için, soğuyunca üç kaşık yoğurda tuzunu sarımsağını koyup çırpıyoruz üzerine döküyoruz
*Daha sonra tavaya tereyağı ve sıvı yağını koyup salçayıda ilave edip soteliyoruz Onuda yoğurdun üstüne döküp servis yapıyoruz
*AFİYET OLSUN