iltasyazilim
FD Üye
Mantı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı su
*5 6 su bardağı (siz yinede ölçülü koyun)
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tuz
İç harcı;
*500 gram kıyma
*1 büyük soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığından az karabiber
*1 çay kaşığından az kimyon
*1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
*1 kase yoğurt
*2 diş sarımsak yağda kızdırılmış toz biber(salçada olabilir)
Mantı Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemelerini bir kaba alın, çok yumuşak olmayacak şekilde serte yakın bir hamur hazırlayın
*Sonra iç harcını hazırlayın ,önce kıymayı yağda kavurun, üzerine doğranmış soğanları ve baharatları da ekleyip ocaktan alın
*Hamuru açarken un kullanın çok da incecik olmayacak şekilde hamuru açın
*İstediğiniz genişlikte bardak ağzıyla yuvarlak şekiller çıkarın
*Ortasına iç harcı koyup poğaça kapatır gibi kapatın Çatalla uç kısımlarını kapatıp şekil verebilirsiniz (Ben küçük küçük uğraşmak istemedim açıkçası)
*Kaynamış olan suyun içerisine yapılan mantıları atıp 3 dakika kadar haşlanması ideal oldu ama siz kontrol edersiniz
*Mantılar pişince servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış toz biber veya salça sosunu döküp afiyetle tüketebilirsiniz
*2 su bardağı su
*5 6 su bardağı (siz yinede ölçülü koyun)
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tuz
İç harcı;
*500 gram kıyma
*1 büyük soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığından az karabiber
*1 çay kaşığından az kimyon
*1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
*1 kase yoğurt
*2 diş sarımsak yağda kızdırılmış toz biber(salçada olabilir)
Mantı Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemelerini bir kaba alın, çok yumuşak olmayacak şekilde serte yakın bir hamur hazırlayın
*Sonra iç harcını hazırlayın ,önce kıymayı yağda kavurun, üzerine doğranmış soğanları ve baharatları da ekleyip ocaktan alın
*Hamuru açarken un kullanın çok da incecik olmayacak şekilde hamuru açın
*İstediğiniz genişlikte bardak ağzıyla yuvarlak şekiller çıkarın
*Ortasına iç harcı koyup poğaça kapatır gibi kapatın Çatalla uç kısımlarını kapatıp şekil verebilirsiniz (Ben küçük küçük uğraşmak istemedim açıkçası)
*Kaynamış olan suyun içerisine yapılan mantıları atıp 3 dakika kadar haşlanması ideal oldu ama siz kontrol edersiniz
*Mantılar pişince servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış toz biber veya salça sosunu döküp afiyetle tüketebilirsiniz