iltasyazilim
FD Üye
Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*4 yumurta
*Yumurta ölçüsü kadar su
*Tuz
*Alabildiği kadar un
İç harcı için;
*300gr kıyma
*1 soğan
*Bir tutam maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Sosu için;
*2 kaşık tereyağı
*1 kaşık zeytinyağı
*Yarım kaşık salça
*34 kaşık domates sosu
*Yarım çay bardağı su
*Nane
*Kekik
*Sarımsaklı yoğurt
Mantı Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtalar bir bardağın içine kırılır ve yumurta ölçüsü kadar su eklenir Hamur yoğrulur, katı bir hamur olması lazım
*Bu malzemelerle 5 beze çıktı
*Çok ince olmayacak şekilde hamur açılır ve küp küp istenilen büyüklükte kesilir
*Hazırlanılan kıymalı harçtan biraz biraz eklenir ve kapatılır mantılar
*Mantılar un serpilmiş tepsilere alınır ve birbirine yapışmadan kuruması sağlanır
*Hemen pişirilecekse Mantıların tamamen kurumasına gerek yok
*Tencereye sıcak su alınır bi kaşık kadar sıvı yağ eklenirse hamurun yapışması önlenir Kaynayan suya istediğiniz kadar mantıyı ekleyin ve pişene kadar kaynatın
*Bu arada sosu hazırlanır, yağlar eklenir üstüne salça iyice kızartılır, domates sosu da eklenir kaynamaya başlayınca suyuda eklenir Baharatları da ekleyip kıvam alana kadar kaynatılır
*Sarımsaklı yoğurt da hazırlanır
*Pişen mantılar tabağa alınır üstüne yoğurt ve salça sosu eklenir Afiyet olsun
*4 yumurta
*Yumurta ölçüsü kadar su
*Tuz
*Alabildiği kadar un
İç harcı için;
*300gr kıyma
*1 soğan
*Bir tutam maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Sosu için;
*2 kaşık tereyağı
*1 kaşık zeytinyağı
*Yarım kaşık salça
*34 kaşık domates sosu
*Yarım çay bardağı su
*Nane
*Kekik
*Sarımsaklı yoğurt
Mantı Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtalar bir bardağın içine kırılır ve yumurta ölçüsü kadar su eklenir Hamur yoğrulur, katı bir hamur olması lazım
*Bu malzemelerle 5 beze çıktı
*Çok ince olmayacak şekilde hamur açılır ve küp küp istenilen büyüklükte kesilir
*Hazırlanılan kıymalı harçtan biraz biraz eklenir ve kapatılır mantılar
*Mantılar un serpilmiş tepsilere alınır ve birbirine yapışmadan kuruması sağlanır
*Hemen pişirilecekse Mantıların tamamen kurumasına gerek yok
*Tencereye sıcak su alınır bi kaşık kadar sıvı yağ eklenirse hamurun yapışması önlenir Kaynayan suya istediğiniz kadar mantıyı ekleyin ve pişene kadar kaynatın
*Bu arada sosu hazırlanır, yağlar eklenir üstüne salça iyice kızartılır, domates sosu da eklenir kaynamaya başlayınca suyuda eklenir Baharatları da ekleyip kıvam alana kadar kaynatılır
*Sarımsaklı yoğurt da hazırlanır
*Pişen mantılar tabağa alınır üstüne yoğurt ve salça sosu eklenir Afiyet olsun