iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 kg Maraş Biberi İçin:
1 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çay bardağı üzüm sirkesi,
Yarım çay bardağından biraz az tuz,
5,6 diş sarımsak
Yapılışı
Biberleri yıkayıp, geniş bir tencereye alalım
Üzerine toz şekeri, zeytin yağını, üzüm sirkesini, tuzu, sarımsağı ilave edelim
Tencerenin kapağını kapatıp, ara ara karıştırarak biberler yumuşayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakalım
Biberler soğuduktan sonra cam kavanoza koyalım ve buzdolabında saklayalım
Not: Kullanılan çay bardakları normal boyutta olanlardan
Biberleri pişirirken mutfak pencereniz açık olsun ve aspiratörünüz en yüksek ayarda çalışsın ki acı buharlar genzinizi yakmasın
1 kg Maraş Biberi İçin:
1 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çay bardağı üzüm sirkesi,
Yarım çay bardağından biraz az tuz,
5,6 diş sarımsak
Yapılışı
Biberleri yıkayıp, geniş bir tencereye alalım
Üzerine toz şekeri, zeytin yağını, üzüm sirkesini, tuzu, sarımsağı ilave edelim
Tencerenin kapağını kapatıp, ara ara karıştırarak biberler yumuşayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakalım
Biberler soğuduktan sonra cam kavanoza koyalım ve buzdolabında saklayalım
Not: Kullanılan çay bardakları normal boyutta olanlardan
Biberleri pişirirken mutfak pencereniz açık olsun ve aspiratörünüz en yüksek ayarda çalışsın ki acı buharlar genzinizi yakmasın