Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maraş Dondurması

Maraş Dondurması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :
Süt 5 lt
Toz şeker 800 gr
Salep 50 gr


Hazırlanışı :
Sütü orta ateşte ılındırın Şekerin 200 gramını salep ile karıştırın Süt ılık hale gelince şeker ile karıştırılmış salebi, çırpma teli ile süte yedirin Karıştırmayı büyük tahta bir spatula ile sürdürüp bırakın 60°C sıcaklıkta toz şekerin geri kalanı ilave edip 2030 dakika pişirinTam bir elastikiyet sağlamak için, sütü soğutma savurma işlemini makine ile yapın Soğutulmuş sütü klasik çevirme makinelerinde dondurun Kovalara aktarıp tekrar 15ºC civarında kısa bir süre muhafaza edilinBu süre sonunda el tokmağı ile kovadaki dondurmayı devamlı karıştırarak tamamen sakızlanmasını sağlayın

Not: Sütü soğutma işlemi eski usulde, kepçe ile 1520 dakika kazana daldırılıp boşaltılıp, savrularak yapılır
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt