iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
Süt 5 lt
Toz şeker 800 gr
Salep 50 gr
Hazırlanışı :
Sütü orta ateşte ılındırın Şekerin 200 gramını salep ile karıştırın Süt ılık hale gelince şeker ile karıştırılmış salebi, çırpma teli ile süte yedirin Karıştırmayı büyük tahta bir spatula ile sürdürüp bırakın 60°C sıcaklıkta toz şekerin geri kalanı ilave edip 2030 dakika pişirinTam bir elastikiyet sağlamak için, sütü soğutma savurma işlemini makine ile yapın Soğutulmuş sütü klasik çevirme makinelerinde dondurun Kovalara aktarıp tekrar 15ºC civarında kısa bir süre muhafaza edilinBu süre sonunda el tokmağı ile kovadaki dondurmayı devamlı karıştırarak tamamen sakızlanmasını sağlayın
Not: Sütü soğutma işlemi eski usulde, kepçe ile 1520 dakika kazana daldırılıp boşaltılıp, savrularak yapılır
Süt 5 lt
Toz şeker 800 gr
Salep 50 gr
Hazırlanışı :
Sütü orta ateşte ılındırın Şekerin 200 gramını salep ile karıştırın Süt ılık hale gelince şeker ile karıştırılmış salebi, çırpma teli ile süte yedirin Karıştırmayı büyük tahta bir spatula ile sürdürüp bırakın 60°C sıcaklıkta toz şekerin geri kalanı ilave edip 2030 dakika pişirinTam bir elastikiyet sağlamak için, sütü soğutma savurma işlemini makine ile yapın Soğutulmuş sütü klasik çevirme makinelerinde dondurun Kovalara aktarıp tekrar 15ºC civarında kısa bir süre muhafaza edilinBu süre sonunda el tokmağı ile kovadaki dondurmayı devamlı karıştırarak tamamen sakızlanmasını sağlayın
Not: Sütü soğutma işlemi eski usulde, kepçe ile 1520 dakika kazana daldırılıp boşaltılıp, savrularak yapılır