Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maraş Kıvrımı

Maraş Kıvrımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Maraş Kıvrımı



Malzemeler: 500 Gram Tereyağı 2 Su Bardağı Ceviz İçi 1 Kase Fıstık İçi 1 Su Bardağı Süt (Hamuru İçin) 1 Adet Yumurta (Hamuru İçin) 2 Çorba kaşığı Sıvıyağ (Hamuru İçin) Yeteri kadar Un (Hamuru İçin) Yeteri kadar Tuz (Hamuru İçin) Yeteri kadar Nişasta (Hamuru İçin) 2 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin) 2 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin) 2 Damla Limon Suyu (Şerbeti İçin) Yapılışı:
Plastik bir kaba 1 su bardağı süt, 1 yumurta, 1 çay kaşığının ucu ile tuz, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, kulak memesi yumuşaklığında olması için alabildiğince un eklenerek yoğrulur

Kıvamını alan hamur dinlenmeye bırakılırken üzeri ıslak bez ile kapatılır 2 su bardağı ceviz rondodan geçirilerek ufak parçalar haline getirilir Dinlenmiş olan hamuru açmak için açılacak olan yer unlanır, ardından dinlendirilen hamur 7 eşit parçaya bölünür Her beze, baklava yufkası gibi ince şekilde açılır

500 gram tereyağı orta ocak ateşte küçük boy tavada eritilir Açılan yufka 3 eşit parçaya bölünür Her parça iki yandan alınıp ortada birleştirilerek ortasına tereyağı yayılır Rondodan geçirilmiş olan cevizler de yufkanın tam ortasına boylu boyunca konulur

Sonra yufkayı fazla sıkmadan dürüm gibi kapatıp ardından burgu şekli verilir Burgu olan yufkalık hamur kıvrılarak gül şekli verilir ve tepsinin tam ortasına yerleştirilir

Ortadan başa doğru ilerleyeceğimiz tatlımızın ikinci yufkası ilk yufkamızı çevreler Diğer tüm yufkalar birbiri ardına yerleştirilir Eritilmiş tereyağı, kaşık yardımı ile yufkaların üzerine konulur ve fırça yardımı ile yayılır Maraş kıvrımı 180 derecede pembeleşene kadar pişirilir

Fırının önceden 200 derecede ısıtılması gerekmektedir 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su orta ocak ateşine orta boy tencereye konularak kaynamaya bırakılır Kaynama başladıktan sonra içerisine 23 damla limon suyu sıkılarak ortalama 10 dakika daha pişirilir ve soğumaya bırakılır Şerbetin tam olarak soğuması gerekmektedir

Pişen tatlımızın içerisine şerbeti çekmesi için üçgen şekilde dilimlenerek üzerinde şerbet gezdirilir 1 kase fıstık içi ile servis edilmeden önce tatlımızın üzerini süsleyerek 68 kişilik servis edilebilir Tatlımızın yapılış süreci ortalama 50 dakikadır
 
858,496Konular
982,171Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt