iltasyazilim
FD Üye
Maraş Kıvrımı Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*Kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Bir cimdik limon tuzu
İç malzemesi için;
*3 su bardağı ceviz
*1 su bardağı şeker
*Üzerine sürmek için terem yağ
*Açmak için buğday nişastası
Maraş Kıvrımı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayalım Şekeri ve suyu tencereye koyup 20 dk kaynatıyoruz ve indirmeye yakın limon tuzunu atıp son 2 dk daha kaynatıp kapatıyoruz (biraz yoğun bir şerbet olması gerekiyor)*soğumaya bırakalım
Hamur için gereken bütün malzemeleri koyup yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz dinlenmeye bırakıyoruz
Cevizleri rondodan geçiriyoruz ve şeker ile birlikte karıştırıyoruz
Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölüyoruz Her birini oklava yardımı bol nişasta dökerek büyükçe açıyoruz Açtığımız yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz her bir parçaya önce erittiğimiz yağdan sürüyoruz ve ceviz ve şeker karışımı iç malzemeden serpiyoruz İnce şekilde rulo yaparak sarıyoruz sonra sardığımız yufkayı kendi ucundan başlayarak kıvırıyoruz yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz Bu işleme hamur bitene kadar devam ediyoruz
Dolan tepsimizi üzerine de yağ sürdükten sonra 180 derece fırında üzeri nar gibi olana kadar pişiriyoruz
Fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun Kahramanmaraş’a özgü yerel bir tatlıdır
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*Kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Bir cimdik limon tuzu
İç malzemesi için;
*3 su bardağı ceviz
*1 su bardağı şeker
*Üzerine sürmek için terem yağ
*Açmak için buğday nişastası
Maraş Kıvrımı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayalım Şekeri ve suyu tencereye koyup 20 dk kaynatıyoruz ve indirmeye yakın limon tuzunu atıp son 2 dk daha kaynatıp kapatıyoruz (biraz yoğun bir şerbet olması gerekiyor)*soğumaya bırakalım
Hamur için gereken bütün malzemeleri koyup yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz dinlenmeye bırakıyoruz
Cevizleri rondodan geçiriyoruz ve şeker ile birlikte karıştırıyoruz
Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölüyoruz Her birini oklava yardımı bol nişasta dökerek büyükçe açıyoruz Açtığımız yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz her bir parçaya önce erittiğimiz yağdan sürüyoruz ve ceviz ve şeker karışımı iç malzemeden serpiyoruz İnce şekilde rulo yaparak sarıyoruz sonra sardığımız yufkayı kendi ucundan başlayarak kıvırıyoruz yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz Bu işleme hamur bitene kadar devam ediyoruz
Dolan tepsimizi üzerine de yağ sürdükten sonra 180 derece fırında üzeri nar gibi olana kadar pişiriyoruz
Fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun Kahramanmaraş’a özgü yerel bir tatlıdır