Maraş tarhana çorbası maraş tarhanası maraş tarhanası nasıl pişirilir nasıl yapılır kahramanmaraş pişirilir tarhana çorbası tarifi Araç Gereç: Maraş tarhanası: 1,5 litre su 1su baradağı haşlanmış nohut 34 çorba kaşığı sıvıyağ 1çorba kaşığı kuru nane tuz Hazırlanışı; Maraş tarhanası 1,5 litre suda 2 saat bekletilir Yumşayınca ateşe alınıp kısık ateşte tarhanalar adamakıllı dağılana değin pişirilir Ocaktan alınıp rondo ile iyice pürüsüz olana kadar rondodan geçirilir Her Yerde ocağa alınıp haşlanmış nohutlar ilave 1548688308 1548688308 marastarhanacorbasi5c4f1bb95004fmarastarhanacorbasi5c4f1bb95004f http:3bpblogspotcomNV1TSk6Hw6sRbhjlZVLM6IAAAAAAAAANgBj29Y7DSyUs400DSC02507JPG ederek bir taşım daha kaynatılır 2 Çorbaya tuzlu ilave edilip ocaktan alınır Küçük bir tavada sıvıyağ kızdırılır ve üstüne kuru nane ek edilip kavrulur Naneyi çorbanın üstüne gezdirip servis edin 1548688308 1548688308 marastarhanacorbasi5c4f1bba42b15marastarhanacorbasi5c4f1bba42b15 http:img2blogcucomimagestartarifbahcesitarhana Tarhanalar yöreye tarafından öbür olabiliyor Bu tarhanada Maraş tarhanası Acayip olan yanı bu tarhanayı aynı süre çayın yanına hafif ıslatılarak cevizle beraber cerez olarak yenilmesi id Sıhhat olsun