iltasyazilim
FD Üye
Mardinli Mis Şambörek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin;
*1 Buçuk Kilo Un
*Ilık Su
*1 Paket Maya
*Biraz Tuz
*Biraz Şeker
Harcı İçin;
*Bir Kilo Kıyma
*1 Buçuk Bardak Tel şehriye
*1 Kilo Kadar Soğan
*Maydanoz
*Pulbiber
*Karabiber
*Nane
*Tuz
Pişirmek İçin;
*Az Sıvı Yağ
Mardinli Mis Şambörek Tarifi Yapılışı
1
*Hamurumuz normal klasik hamur olacak yumuşak ele yapışmayacak kadar yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz
*İç malzemesini püf noktalarıyla anlatacağım
*Soğanlarımızın kabuklarını soyup 4e bölüyoruz hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra robottan geçiriyoruz
*Püf noktası soğanları iyice elimizde sıkıp suyundan arındırmamız gerekir yoksa hem iç malzememiz sulu ve güzel olmaz hemde hazımsızlık yapar
*Bir püf noktası daha soğan ve kıymayı ayrı tenceremizde kavurmamız gerekir ki soğan suyunu saldığında kıymaya bırakmasın
*Ayrı bir tencerede tel şehriyemizi kavurup üzerine sıcak su ekliyoruz ve pişiriyoruz fazla sulu olmamasına dikkat edin
*Kıymamızı soğanlarımızı ve tel şehriyeler hazır olduğunda aynı tencerede birleştiriyoruz ama ocaktan almıyoruz
*Birleşim gerçekleştiğinde baharatlarımızı ve tuzumuzu ayarlıyoruz en son maydanozları ekleyip altını kapatıyoruz
*Mayalanmış olan hamurlarımızı küçük bezelere ayırıp oklava yardımıyla açıyoruz iç malzememizi ekleyip yapatıyoruz tepsimize örtü örtüp unluyoruz buda bir püf noktasıdır un koymazsak yapışır
*Tavamızı ısıtıp hafif yağlıyoruz tersli düzlü kızartıyoruz
*Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz uğraştırıcı ama çok lezzetli afiyet olsun
*1 Buçuk Kilo Un
*Ilık Su
*1 Paket Maya
*Biraz Tuz
*Biraz Şeker
Harcı İçin;
*Bir Kilo Kıyma
*1 Buçuk Bardak Tel şehriye
*1 Kilo Kadar Soğan
*Maydanoz
*Pulbiber
*Karabiber
*Nane
*Tuz
Pişirmek İçin;
*Az Sıvı Yağ
Mardinli Mis Şambörek Tarifi Yapılışı
1
*Hamurumuz normal klasik hamur olacak yumuşak ele yapışmayacak kadar yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz
*İç malzemesini püf noktalarıyla anlatacağım
*Soğanlarımızın kabuklarını soyup 4e bölüyoruz hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra robottan geçiriyoruz
*Püf noktası soğanları iyice elimizde sıkıp suyundan arındırmamız gerekir yoksa hem iç malzememiz sulu ve güzel olmaz hemde hazımsızlık yapar
*Bir püf noktası daha soğan ve kıymayı ayrı tenceremizde kavurmamız gerekir ki soğan suyunu saldığında kıymaya bırakmasın
*Ayrı bir tencerede tel şehriyemizi kavurup üzerine sıcak su ekliyoruz ve pişiriyoruz fazla sulu olmamasına dikkat edin
*Kıymamızı soğanlarımızı ve tel şehriyeler hazır olduğunda aynı tencerede birleştiriyoruz ama ocaktan almıyoruz
*Birleşim gerçekleştiğinde baharatlarımızı ve tuzumuzu ayarlıyoruz en son maydanozları ekleyip altını kapatıyoruz
*Mayalanmış olan hamurlarımızı küçük bezelere ayırıp oklava yardımıyla açıyoruz iç malzememizi ekleyip yapatıyoruz tepsimize örtü örtüp unluyoruz buda bir püf noktasıdır un koymazsak yapışır
*Tavamızı ısıtıp hafif yağlıyoruz tersli düzlü kızartıyoruz
*Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz uğraştırıcı ama çok lezzetli afiyet olsun