iltasyazilim
FD Üye
Margarin ve Tereyagi arasindaki farki biliyor musunuz?
Sonuna kadar okuyun Cok ilginc,çok önemli
· Her ikisi de hemen hemen ayni kaloriye sahiptir
· Tereyagi cok az daha fazla doymus yag oranina sahiptir 8 grama 5 gram
· Harvard Tip Fakultesinin calismasina gore tereyagi ile karsilastirilinca margarin yemek kadinlarda kalp hastaligina yakalanma olasiligini %53 artiriyor
· Tereyagi yemek yiyeceklerdeki diger besin ogelerinin emilimini artiriyor Tereyaginin besinsel degeri yuksek olmasina ragmen margarinin cok dusuktur Cunku katkilidir
· Tereyagi margarinden cok daha lezzetlidir ve diger yiyeceklerdeki tadlari zenginlestirir Tereyagi yuzyillardir bilindigi halde margarin 100 yildan az bir suredir yapilmaktadir
Ve simdi margarine gelelim
· Yag asitleri cok yuksektir
· Koroner kalp hastaligi riskini uce katlar
· Toplam kolesterolu ve LDL'yi yukseltir (Kotu kolesterol)
· HDL'yi dusurur (iyi kolesterol)
· Kanser riskini bes katina cikarir
· Anne sutunun kalitesini dusurur
· Bagisiklik sistemini zayiflatir
· Insulin tepkisini dusurur
ISTE EN ILGINC KISMI!
· Margarin plastikten yalnizca 1 molekul farklidir
Iste bu gercek beni hayatim boyunca bir daha margarin ve diger hidrojene yiyecekleri yemekten alikoymustur (Hidrojene demek molekuler yapisina hidrojen eklenmis demektir) Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarine alin ve golge bir yere koyun Iki gun icinde sunlari gozlemleyeceksiniz Uzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size birseyler anlatmali)
Curumemis ve kotu kokmamistir Cunku hicbir besin degeri yoktur ve uzerinde hicbir sey gelismez Hatta mikro organizmalar bile yerlesmez Neden? Cunku nerdeyse plastiktir Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza surer misiniz?
Sonuna kadar okuyun Cok ilginc,çok önemli
· Her ikisi de hemen hemen ayni kaloriye sahiptir
· Tereyagi cok az daha fazla doymus yag oranina sahiptir 8 grama 5 gram
· Harvard Tip Fakultesinin calismasina gore tereyagi ile karsilastirilinca margarin yemek kadinlarda kalp hastaligina yakalanma olasiligini %53 artiriyor
· Tereyagi yemek yiyeceklerdeki diger besin ogelerinin emilimini artiriyor Tereyaginin besinsel degeri yuksek olmasina ragmen margarinin cok dusuktur Cunku katkilidir
· Tereyagi margarinden cok daha lezzetlidir ve diger yiyeceklerdeki tadlari zenginlestirir Tereyagi yuzyillardir bilindigi halde margarin 100 yildan az bir suredir yapilmaktadir
Ve simdi margarine gelelim
· Yag asitleri cok yuksektir
· Koroner kalp hastaligi riskini uce katlar
· Toplam kolesterolu ve LDL'yi yukseltir (Kotu kolesterol)
· HDL'yi dusurur (iyi kolesterol)
· Kanser riskini bes katina cikarir
· Anne sutunun kalitesini dusurur
· Bagisiklik sistemini zayiflatir
· Insulin tepkisini dusurur
ISTE EN ILGINC KISMI!
· Margarin plastikten yalnizca 1 molekul farklidir
Iste bu gercek beni hayatim boyunca bir daha margarin ve diger hidrojene yiyecekleri yemekten alikoymustur (Hidrojene demek molekuler yapisina hidrojen eklenmis demektir) Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarine alin ve golge bir yere koyun Iki gun icinde sunlari gozlemleyeceksiniz Uzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size birseyler anlatmali)
Curumemis ve kotu kokmamistir Cunku hicbir besin degeri yoktur ve uzerinde hicbir sey gelismez Hatta mikro organizmalar bile yerlesmez Neden? Cunku nerdeyse plastiktir Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza surer misiniz?