Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Margarin ve tereyağı arasındaki farklar?

Margarin ve tereyağı arasındaki farklar?
0
84

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Margarin ve tereyağı arasındaki farklar? margarin margarin resmi Margarin mi yahut tereyağımı zararlı desem belki içinizde muhakkak fakat tereyağı diyenler olacaktır çünkü margarini bizler tereyağına tarafından daha hafif bir yağ sanırız aslında durum hiç te düşündüğünüz gibi değilKonunun uzmanları bizleri epeyce şaşırtacak bir takım açıklamalarda bulunmuşlar bakalım margarin ve tereyağı arasındaki farklar nelermiş? 1549350567 1549350567 margarinvetereyagiarasindakifarklar5c5936ab82cb9margarinvetereyagiarasindakifarklar5c5936ab82cb9margarinvetereyagiarasindakifarklar5c5936ab82cb9 · Her ikisi de neredeyse aynı kaloriye sahiptir · Tereyağı çok neredeyse pozitif dolu yağ oranına sahiptir 8 grama 5 gram · Harvard Tıp Fakültesinin çalışmasına tarafından tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek yemek kadınlarda yürek hastalığına yakalanma olasılığını S artırıyor · Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer gıda öğelerinin emilimini artırıyor Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına karşın margarinin çok düşüktür Çünkü katkılıdır · Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tadları zenginleştirir Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır Ve acilen margarine gelelim · Yağ asitleri fazla yüksektir · Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar · Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir (Kötü kolesterol) · HDL'yi düşürür (iyi kolesterol) · Kanser riskini beş katına çıkarır · Anne sütünün kalitesini düşürür · Bağışıklık sistemini zayıflatır · İnsülin tepkisini düşürür · Margarin plastikten sadece 1 molekül farklıdır İşte bu reel beni hayatım her tarafında yeniden margarin ve öteki hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur (Hidrojene demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir) Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarin alın ve gölge bir yere koyun İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz Üstünde bir tane bile sinek yok Çürümemiş ve kötü kokmamıştır Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez Niçin? Çünkü nerdeyse plastiktir Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misiniz Tereyağı, hayvansal bir gıda maddesidir Tereyağının hammaddesini süt yağı oluşturur Tereyağı bir değişiklik hayvansal (İnek ya da koyun) yağdır Yağın bileşiminde %82 oranında süt yağı, su, süt şekeri, mineraller, kolesterin, suda gevşemiş vitaminler, protein, asitler, aromalar ve proteinler bir araya gelmiştir Tereyağının maddesel özelliğini ise kısa alt doymuş yağlarla, yağ asitleri oluşturur Yiyecek ve kozmetik sanayisinde vazgeçilmez ve yedeksiz bir hammaddedir Besin değeri yaklaşık 740 kcal100 gram'dır Yağın hafif sarı ve beyaz elde etmek üzere iki renkte olması olasılık dahilindedir Çünkü sütü yağ almak için alınan hayvan, öncesinde yeşil renkte (yani canlı) besinler tükettiğinde yağ rengi sarıya daha yakın, kurumuş tahıl sapı ya da samanı ile beslemiş hayvanlarda ise elde edilecek yağın rengi beyaza daha yakın olmaktadır Oda sıcaklığında mayi yapısı, soğuk buzdalabı (yak 7 °C) soğukluğunda sert mayileşmesi vardır xfUid21549350567 1549350567 margarinvetereyagiarasindakifarklar5c5936ab8693emargarinvetereyagiarasindakifarklar5c5936ab8693emargarinvetereyagiarasindakifarklar5c5936ab8693e Çağdaş tereyağları katkısız ve kaliteli yağı yüksek sütlerden yapılır Buzdolabında saklanır Türkiye'de yayık ayranından imal edilen tuzlanmış tereyağı, ağır kokulu ve tuzlu, mayhoş tadlıdır AT standartlarına yerinde imal ve tüketim için çalışmaların başladığı belirtilmektedir Suni soğutma tekniğinin (buzdolabı) 19 yüzyılında geliştirilmesi tereyağın geniş kitlelerin için basmakalıp bir gıda olmasında büyük bir etkendir Gelişmiş sanayi ülkelerinde, süt üretiminden ve nakliyattan tüketime dek süreçteki sürekli soğutma zorunluluğu bugün belirlenmiş bir standarttır Sanayileşme ile birlikte tereyağına esaslı bir rekabet oluştu: Bitkisel Margarin tereyağını alamıyacak fakir kitle için, ekmeğe sürülebilen ekonomik bir yağ zorunlu idi Bunu Fransız kralı 3 Napolion un verdiği sipariş üzerine kimyager Hippolyte MègeMouriés margarini buldu Bugün margarin fiyatı nedeni ve sadece %50 yağ içerdiği için tercih edilsede kızartma için uygun değildir BEYGIR de sadece pastorize edilmiş sütten üretilir Hindistan en büyük terayağı üreticisidir (Yılda 2500000 ton, 2005)! Türkiye'de tereyağı ve tüzüğü Anadolu'da tereyağı genelde kendi ihtiyacı için yayık ayrandan üretilen ekşi tereyağıdır Uzun müddet dayanması (salamura) için bol tuzlanır  
 
858,497Konular
981,909Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt