iltasyazilim
FD Üye
Margarinsiz 2 Şekilli Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*Alabildiğince un ( açılabilecek kıvamda ele yapışmayan)
İç malzemesi için;
*3 adet elma
*1 çay kasığından biraz fazla tarçın
*1 çay bardağı pudra şekeri
*İstenilen miktarda dövülmüş ceviz ya da fındık
*Üzerine bolca pudra şekeri
Margarinsiz 2 Şekilli Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
İlk olarak iç malzememizi hazırlayalım Elmaların kabuklarını soyup rendeleyip bir tavada suyu çekinceye kadar pişirelim Ardından tarçın ,pudra şekeri ve fındık yada cevizimizi ilave edelimPişen elmalı harcımızı bir tabağa alıp soğuması için bırakalım Diğer tarafta derin bir kapta sıvıyağı ,yoğurt, yumurta, vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozunu iyice karıştıralım, daha sonra unumuzu dökelim yoğuralım Ele yapışmayan ama sertte olmayacak açılacak şekilde bir hamur elde edelim 10 dakika dinlenen hamurumuzu 6 bezeye ayıralım ve oklava yada merdane yardımıyla açıp 4 e bölelim Bıçak yardımıyla şekillerini resimlerde gösterdim Öyle yapalım harcımızı koyup kapatalım Yağlı kağıt serili fırın tepsimizde 180 200 derecede 15 dakika pişirelim Fırına göre değişiklik gösterebilir ,kontrollü olalım Çıkarttığımız tepsimizi 2 dakika bekletelim, ardından bolca pudra şekeri serpelim ve servise hazır Afiyet olsun
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*Alabildiğince un ( açılabilecek kıvamda ele yapışmayan)
İç malzemesi için;
*3 adet elma
*1 çay kasığından biraz fazla tarçın
*1 çay bardağı pudra şekeri
*İstenilen miktarda dövülmüş ceviz ya da fındık
*Üzerine bolca pudra şekeri
Margarinsiz 2 Şekilli Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
İlk olarak iç malzememizi hazırlayalım Elmaların kabuklarını soyup rendeleyip bir tavada suyu çekinceye kadar pişirelim Ardından tarçın ,pudra şekeri ve fındık yada cevizimizi ilave edelimPişen elmalı harcımızı bir tabağa alıp soğuması için bırakalım Diğer tarafta derin bir kapta sıvıyağı ,yoğurt, yumurta, vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozunu iyice karıştıralım, daha sonra unumuzu dökelim yoğuralım Ele yapışmayan ama sertte olmayacak açılacak şekilde bir hamur elde edelim 10 dakika dinlenen hamurumuzu 6 bezeye ayıralım ve oklava yada merdane yardımıyla açıp 4 e bölelim Bıçak yardımıyla şekillerini resimlerde gösterdim Öyle yapalım harcımızı koyup kapatalım Yağlı kağıt serili fırın tepsimizde 180 200 derecede 15 dakika pişirelim Fırına göre değişiklik gösterebilir ,kontrollü olalım Çıkarttığımız tepsimizi 2 dakika bekletelim, ardından bolca pudra şekeri serpelim ve servise hazır Afiyet olsun