iltasyazilim
FD Üye
Margarinsiz Açma (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*4 silme yemek kaşığı toz şeker
*1 paket instant maya
*5, 5 su bardağı+1 dolu yemek kaşığı un
Üzerine
*1 yumurta sarısı
Margarinsiz Açma (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı Tam sahurluk hafif bir tarif Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şerit yapalım İki şeridi yan yana getirip sağ elimizle yukarı sol elimizle aşağı doğru büküp iki ucunu birleştirelim Yağladığımız tepsiye dizip 1015 dakika tepsi mayasını bekledikten sonra yumurtasını sürelim 180 dereceye ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirelim Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*4 silme yemek kaşığı toz şeker
*1 paket instant maya
*5, 5 su bardağı+1 dolu yemek kaşığı un
Üzerine
*1 yumurta sarısı
Margarinsiz Açma (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı Tam sahurluk hafif bir tarif Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şerit yapalım İki şeridi yan yana getirip sağ elimizle yukarı sol elimizle aşağı doğru büküp iki ucunu birleştirelim Yağladığımız tepsiye dizip 1015 dakika tepsi mayasını bekledikten sonra yumurtasını sürelim 180 dereceye ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirelim Afiyet olsun