iltasyazilim
FD Üye
Maria'nın sebzeli güveci tarifi için malzemeler
Malzemeler
1 kg kuzu veya dana eti
2 soğan
4 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 patlıcan
2 kabak
2 patates
2 sivri biber
2 salçalık kırmızıbiber
1 havuç
5 kuru mürdüm eriği
Tuz
Karabiber
Üzeri için
1 çay bardağı un
3 yemek kaşığı su
Tuz
Maria'nın sebzeli güveci hazırlanışı
Eti tencereye alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve haşlayın Kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin Sebzeleri kenara alıp, aynı yağda küp doğranmış patlıcan, kabak, havuç, patates ve biberleri soteleyin Sebzeleri kenara alın Aynı yağda, suyu süzülmüş eti soteleyin Soğan, sarımsak, mürdüm eriği, sebzeler ve eti karıştırın Güveç kabına yerleştirin Üzerine eti haşladığınız suyu ilave edin 1 kahve fincanı daha sıcak su ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın Üzeri için un, su ve tuzu bir kapta karıştırıp hamur elde edin Hamuru güveç kabının üzerine kaplayın Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 2 saat pişirin Sıcak servis yapın
Malzemeler
1 kg kuzu veya dana eti
2 soğan
4 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 patlıcan
2 kabak
2 patates
2 sivri biber
2 salçalık kırmızıbiber
1 havuç
5 kuru mürdüm eriği
Tuz
Karabiber
Üzeri için
1 çay bardağı un
3 yemek kaşığı su
Tuz
Maria'nın sebzeli güveci hazırlanışı
Eti tencereye alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve haşlayın Kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin Sebzeleri kenara alıp, aynı yağda küp doğranmış patlıcan, kabak, havuç, patates ve biberleri soteleyin Sebzeleri kenara alın Aynı yağda, suyu süzülmüş eti soteleyin Soğan, sarımsak, mürdüm eriği, sebzeler ve eti karıştırın Güveç kabına yerleştirin Üzerine eti haşladığınız suyu ilave edin 1 kahve fincanı daha sıcak su ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın Üzeri için un, su ve tuzu bir kapta karıştırıp hamur elde edin Hamuru güveç kabının üzerine kaplayın Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 2 saat pişirin Sıcak servis yapın