iltasyazilim
FD Üye
Marinasyonda Lakerda Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*23 tane taze ya da dondurulmuş uskumru (yerine ringa, palamut ya da 700800 gram hamsi kullanılabilir)
Marinasyon için:
*1 litre su
*2 defne yaprağı
*10 tane karabiber
*10 tane yenibahar
*2 dolu çorba kaşığı tuz
Servis etmek için:
*Sızma ayçiçeği ya da zeytin yağı
*Soğan (her türlü)
*Kıyılmış maydanoz ya da dereotu (şart değil)
Marinasyonda Lakerda Yapımı Tarifi Yapılışı Önce marinasyon (tuzluk) hazırlanır Tüm malzemeleri bir tencereye aktarın ve kaynamaya getirip ateşten alın Buzdolabında tamamen soğutun (hafif ılık kalırsa, balıklarınız pişmeye başlar ve bozulur) Dondurulmuş balıkları önce buzdan çözmek gerekir Sonra kafalarını kesip temizleyin Soğuk suda yıkadıktan sonra balıkları büyük cam kavanoza koyun ve üzerine soğutulmuş marinasyonu dökün Cam kavanozun yerine kapaklı plastik ve metal olmayan bir kutu ya da kap kullanabilirsiniz Balıklarınız sığmıyorsa 2 3 eşit parçaya bölebilirsiniz Marinasyon tamamen balıkları kaplamalı, bu şart 24 saat buzdolabında bekletin ve hazır Hemen tüketmezsenizMarinasyon içinde saklayın
Servis etmek için balıklarınızı tuzluktan alıp deri ve büyük kılçıklarını çıkartıp dilimleyin Meze tabağına yerleştirip üstüne ayçiçeği ya da zeytin yağını biraz dökün ve soğanı serpin Ekmekle ya da patatesle çok lezzetli olur Afiyet olsun
*23 tane taze ya da dondurulmuş uskumru (yerine ringa, palamut ya da 700800 gram hamsi kullanılabilir)
Marinasyon için:
*1 litre su
*2 defne yaprağı
*10 tane karabiber
*10 tane yenibahar
*2 dolu çorba kaşığı tuz
Servis etmek için:
*Sızma ayçiçeği ya da zeytin yağı
*Soğan (her türlü)
*Kıyılmış maydanoz ya da dereotu (şart değil)
Marinasyonda Lakerda Yapımı Tarifi Yapılışı Önce marinasyon (tuzluk) hazırlanır Tüm malzemeleri bir tencereye aktarın ve kaynamaya getirip ateşten alın Buzdolabında tamamen soğutun (hafif ılık kalırsa, balıklarınız pişmeye başlar ve bozulur) Dondurulmuş balıkları önce buzdan çözmek gerekir Sonra kafalarını kesip temizleyin Soğuk suda yıkadıktan sonra balıkları büyük cam kavanoza koyun ve üzerine soğutulmuş marinasyonu dökün Cam kavanozun yerine kapaklı plastik ve metal olmayan bir kutu ya da kap kullanabilirsiniz Balıklarınız sığmıyorsa 2 3 eşit parçaya bölebilirsiniz Marinasyon tamamen balıkları kaplamalı, bu şart 24 saat buzdolabında bekletin ve hazır Hemen tüketmezsenizMarinasyon içinde saklayın
Servis etmek için balıklarınızı tuzluktan alıp deri ve büyük kılçıklarını çıkartıp dilimleyin Meze tabağına yerleştirip üstüne ayçiçeği ya da zeytin yağını biraz dökün ve soğanı serpin Ekmekle ya da patatesle çok lezzetli olur Afiyet olsun